AKP yargıyı kaosa sokuyor



"Tarhan: İktidar listeyi dikte etti"

Mücadele sürecek
YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Tarhan, HSYK seçimlerindeki sonucun şaşırtıcı olmadığını söyledi. Tarhan, “İktidarın tüm olanaklarını kullanarak dikte ettiği bir liste var. Vahamet arz eden durum da budur. YARSAV olarak yargıyı kaostan kurtarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

YARSAV: Listeyi dikte ettiler
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, HSYK seçimlerini, Adalet Bakanlığı’nın destek verdiği öne sürülen listenin açık ara kazanmasını değerlendirirken, “Bakanlık ve iktidarın tüm olanaklarını kullanarak dikte ettiği bir liste var. ’Evet’çıkmadan adliyelerde dolaşan bir listeden söz ediyoruz. Vahamet arz eden durum da budur zaten. Yargıyı ele geçirme projesi aslında çok baştan yapılan bir çalışmanın ürünüdür” dedi. Sonucun şaşırtıcı olmadığını vurgulayan Tarhan, şunları kaydetti: “Çok sistemli ve örgütlü bir çalışma yapıldığını biliyorduk. Aylar öncesinden hazırlanmış ve adliyelere dikte edilmiş bir bakanlık yani bir siyasi partinin listesi söz konusudur burada. Önemli olan budur. Yargıdaki siyasallaşma bizi üzüyor. Dünyanın hiçbir yerinde yargıç seçimlerine yürütme organın bu kadar müdahale ettiği görülmemiştir.”

Yargıdaki kadrolaşma tehlikeli
Yargıdaki kadrolaşmayı tehlike olarak gördüklerini ifade eden Tarhan, “HSYK seçimlerini YARSAV kaybetti, bakanlık kazandı demek çok sığ bir söylem olur. Bu olayın geçmişini görmek gerek. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkede bir eksen kayması varsa ve demokratik yapıdan yargı eliyle uzaklaşılıyorsa bunu kurtaracak tek çalışmayı yapacak meslek örgütü de sadece YARSAV olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Seçim yoluyla atama yapıldı
YARSAV’ın Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, HSYK seçimlerinde hukuk devletinin kaybettiğini söyledi. Eminağoğlu, yaptığı değerlendirmede, “Demokratik toplum gereklerine ve de anayasaya açıkça aykırı olarak yapılan seçimler, kamuoyunda bakanlık listesi olarak adlandırılan listeyi ’seçim yoluyla atama’şeklinde eksiksiz olarak sandıktan çıkarmıştır. Süreçten herkesin çıkaracağı dersler vardır. Kaybeden yargının da ötesinde hukuk devleti olmuştur” şeklinde konuştu.

Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)