Kürt sorununu CHP çözecek

Cumhuriyet Gazetesi, BDP’li Selahattin Demirtaş’a 2 gündür cömertçe açıyor ve dikkat ediniz, haftada bir gün BDP ile söyleşi yayınlanıyor, PKK’nın yasal görünümlü uzantısı BDP ile ilgili haberler hep ön planda..

Dünkü Cumhuriyet’te(30 Ekim) BDP Başkanı Demirtaş, “Kürt Sorununu Kılıçdaroğlu Çözecek” diyor…

Kılıçdaroğlu ile görüşmeye hazırlanan BDP Eşbaşkanı Demirtaş, ‘CHP’nin tarihi misyonu var’ dedi

HABER AYNEN ŞÖYLE:

‘Sorunu sol çözer’

© BDP, Kürt sorununun çözümü konusunda, önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu’nun kapısını çalmaya hazırlanıyor. BDP Genel Başkanı Demirtaş, çözüm için AKP’nin ‘bakış açısının yetmediğini’ belirterek “Kürt sorununun çözümü için güçlü bir sol, sosyal demokrat muhalefete ihtiyacımız var” dedi.

AYŞE SAYIN

ANKARA – BDP, DTP olarak girdiği parlamentoda ilişkilerin MHP’den sonra en “soğuk” olduğu ana muhalefet partisi CHP’nin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesinden sonra, CHP’ye yönelik “sıcak” mesajları ile dikkat çeken BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup başkanvekilleri aracılığıyla görüşme için Kılıçdaroğlu’nun “nabzını” yokladı.

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Demirtaş, “Biz en kısa sürede CHP ile görüşmeyi planlıyoruz. Henüz resmi olarak talep etmedik ama arkadaşlarımız Sayın Kılıçdaroğlu ile randevu ayarlamaya çalışıyorlar. Kendilerinin bilgisi var. Programımızın uygun olduğu ilk fırsatta, resmi talepte bulunacağız” dedi.

‘Güçlü bir sola ihtiyaç var’

Bu görüşmenin gerçekleşmesi halinde CHP ile hem genel başkan düzeyinde, hem de Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ile ilk “resmi temas” olacağına dikkat çeken Demirtaş, “O nedenle bu ilk resmi teması çok önemsiyoruz. Kendilerinden haber bekliyoruz” diye konuştu. CHP ile diyaloğu çok önemsediklerini ifade eden Demirtaş, Kürt sorununun çözümü için sağ partilerin ve AKP’nin bakışının yetmediğine işaret etti. Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununa dönük açıklamalarını önemsediklerini ifade eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin güçlü bir demokratik muhalefete ihtiyacı var. Hazırlanacak yeni bir anayasa için de, yeni anayasanın içinin doldurulması için de, Kürt sorununun çözümü için de demokratik güçlü bir sol, sosyal demokrat muhalefete ihtiyaç var. Toplumun bu ihtiyacını karşılayabilecek, politikalar üretmek gerekir. Parlamentoda ortak muhalefet zemini yaratmak gerekir. Kürt sorununun çözümü konusunda CHP’nin çok güçlü bir konumu var. Kürt sorunu daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi anlayışı ile çözülebilir. Bu anlayış da solda vardır, sağda yoktur. Dolayısıyla CHP’nin böyle bir tarihi misyonu vardır. Ben bu konuları Sayın Kılıçdaroğlu’yla konuşmak istiyorum.”

Dikkat ederseniz Hikmet Çetinkaya CHP ile ilgili her yazısında mutlaka şu vurguyu yapıyor: “CHP, KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK ZORUNDA”


İlk Kurşun

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)