ÖSYM'de yeni erteleme

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin KPSS’deki kopya soruşturması nedeniyle ertelediği sınavların, “siber önlemler”in gecikmesi yüzünden yine zamanında yapılamayabileceği belirtiliyor.

Birbiri peşi sıra ortaya çıkan kopya iddialarıyla güvenilirliği sarsılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya soruşturması nedeniyle tarihlerini kaydırdığı sınavlarda tekrar ertelemeye gitme olasılığı belirdi. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgilere göre, KPSS’de kopya girişimlerine karşı alınacak yeni “siber önlemler” in uygulaması tamamlanamadı. Bu gerekçeyle kopya skandallarının tekrar etmemesi için 2010 yılında yapılacak 5 büyük sınavın tarihleri
değiştirilebilecek.


Önce gruplarda denenecek
KPSS’de kopya skandalı sonrası sınav sisteminin son teknolojiyle donatılması için YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın talimatıyla hayata geçirilmesi planlanan “siber önlemler” gecikiyor. Kişiye özel kitapçık, fotoğraflı cevap anahtarı ve soruların bulunduğu kutulara çipli takip sistemi öngören taslak metin tamamlandı. İlk uygulama anket şeklinde, küçük gruplar için gerçekleştirilecek. Yüzde 95 verim alınması durumunda, ilk olarak KPSS’de denenecek. Ancak uygulamada eksiklik ve zafiyet tespit edilirse, sınavların ertelenmesi gündeme gelecek. KPSS’nin 2011 yılının Ocak ve Şubat aylarında 2011 İlkbahar Dönemi sınavları ile birleştirilerek yapılması planlar arasında. TUS, KPDS, Adli Yargı, İç Denetçi sınavları ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle ertelenmesi düşünülen diğer sınavlar.


Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)