En güzel öğretmenler günü hediyesi



Şükran öğretmene en güzel hediye


Van'da kızların okullaşması ile ilgili sürdürülen kampanyalarda, köylere gidip tek tek evleri dolaşan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmeni Şükran Çelik, 24 Kasım Öğretmenler gününde kendisine verilen en güzel hediyenin, kızları okulda görmek olduğunu söyledi.

Yürütülen kampanyalarda 6 yıl önce gönüllü olarak görev yapan Çelik, o yıllarda sadece 2 kızın okula gittiği Ocaklı Köyü'ne gitti. Şükran öğretmen Ocaklı İlköğretim Okulu'nda gördüğü manzara karşısında duygulandı. Şükran öğretmen, 108 öğrencinin öğrenim gördüğü köy okulunda 68 kız öğrenciyle karşılaştı.

KIZLAR İÇİN KÖY KÖY DOLAŞTI

Türkiye'de okula gitmeyen kızların okula kazandırılması için yapılan kampanyalar Van'da da büyük ilgi gördü. Birçok gönüllü öğretmen kızlar için köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak aileleri ikna çalışması yürüttü. Bu çalışmalara, Van'dan da arkadaşlarıyla birlikte Şükran Çelik isimli öğretmen katıldı. Şükran Çelik henüz mesleğinin ilk yıllarında bu çalışmalarda gönüllü olarak yer aldı. Köylere gitti ailelere "Kızlarınızı okula gönderin" dedi. Bazen ailelerin tepkisiyle karşılaşan Şükran öğretmen, kızların gözlerindeki umut ışığını gördükçe yılmadan mücadele etti.

OCAKLI KÖYÜ'NDE 2 KIZ OKULA GİDİYORDU

Bu çalışmalar sırasında Van'a 37 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü'ne giden Şükran Öğretmen ve ekibi tepkiyle karşılanmıştı. Sadece 2 kızın okula gönderildiği köyde aileler öğretmelere tepi göstererek, geri göndermişti. Buna rağmen vazgeçmeyen umutlarını kaybetmeyen öğretmenler, defalarca köye giderek birçok aileyi ikna etmeyi başardı.

32 BİN KIZ OKULLU OLDU

Kampanyalar başlatılırken yapılan araştırmalarda, Van'da okula gönderilmeyen kız sayısı 32 bin olarak tespit edimişti. Yapılan çalışmalar sonrası 24 bin kız, okullu oldu. Şükran Öğretmen de bu kez emek verdiği köyleri ziyaret ederek kızların durumunu sordu. Ocaklı Köyü'ne giden Çelik, okuldaki öğrencilerle bir süre sohbet edip şarkılar söyledi. Şükran öğretmen kampanyada görev almanın ve üzerine düşen görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı.

EN GÜZEL HEDİYE OKULA GİDEN KIZLAR OLDU

Kendisine öğretmenler gününde verilebilecek en büyük hediyenin okul sırasında oturan kızların görüntüsünün olduğunu belirten Şükran Öğretmen, "Gittiğimiz bütün köylerde aileler kızlarını okula göndermemek için direniyordu. Özellikle Ocaklı Köyü'nde sadece 2 kız okula gidiyordu. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası koordinatörleri ile beraber çalışmalarımızı hızlandırdık. Kızların gözlerindeki okuma ışığını görüp daha çok çalıştık. Bize öğretmenler gününde verilen en büyük hediye sınıflarda kızların olduğunu görmek. Bu okulda şuanda 108 öğrenciden 68'i kız" dedi.

Şükran öğretmen şimde ilköğretimi tamamlayıp ortaöğretime gitmeyen kızlar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşması" kampanyasında görev alıyor.

BAKAN ÇUBUKÇU, ÖĞRETMENLERLE ATATÜRK'ÜN MANEVİ HUZURUNA ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla illerden gelen temsilci öğretmenlerle Yüce Önder Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde ilk program Anıtkabir'i ziyaretle başladı. Çubukçu, illerden gelen temsilci öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Çubukçu, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Çubukçu, şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne öğretmenlik gibi onurlu bir mesleği sevgi ve özveriyle sürdüren değerli öğretmenlerimizle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde huzurunuzdayız.

Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinizin 82. yıl dönümünde, yeni nesilleri emanet ettiğiniz öğretmenlerimizle birlikte bu emanetin bilinci içinde ve açtığınız aydınlık yolda büyük bir kararlılık ve azimle çalışmaktayız. Ülkemizin en büyük zenginliği olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirerek, yaratıcı, üretken ve bilgiyi hayatın içinde kullanabilecek şekilde yetiştirerek, ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine taşıyacağız ve bu ülkenin gençlerine duyduğunuz inancı, güveni ve umudu boşa çıkarmayacağız.

Milletin Başöğretmeni unvanını usta bir asker, büyük bir lider, bir devlet adamı gibi üstün niteliklerinizin her zaman önünde görmüş olmanız, dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize ilham ve güç vermektedir. Sizi şükran, minnet, özlem duygularıyla ve rahmetle anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILDIZ:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, geleceğin teminatı olan çocukları, çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmada her türlü fedakarlığı ve özveriyi göstererek Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, yurt, bayrak ve insanlık sevgisiyle yetiştirme azim ve kararlılığının devam ettiğini belirtti.

Daha sonra Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Yıldız, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atam, millet mekteplerinin açılışı ve başöğretmenliğini kabul buyurduğumuz 24 Kasım 1928 gününü, Öğretmenler Günü olarak kutlamanın 30. yılında huzurunuzdayız. 'Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller ister. Yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır' diyerek önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızı çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmada her türlü fedakarlığı ve özveriyi göstererek ilkelerine ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, yurt, bayrak ve insanlık sevgisiyle yetiştirme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Şehit kanlarıyla sulanan bu vatanımız ilelebet payidar kalacaktır. Ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bu düşüncelerle mutlu günümüzde tüm öğretmenler adına şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)