Antalya'da canlı bomba



Antalya Kemer ilçesi Göynük Beldesi'ndeki jandarma Komutanlığı önünde bir kişinin üzerindeki bomba patladı. Canlı bomba olduğu öne sürülen kişinin öldüğü bildirildi.



Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi, PKK'lı 'canlı bomba' eylemine sahne oldu. Belde girişindeki jandarma asayiş kontrol noktası önüne gelen terörist, yakalanacağını anlayınca üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Terörist parçalanırken, 2 kişi yaralandı, çevredeki araçlar hasar gördü.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Canlı bomba olay yerinde parçalanırken, bir uzman çavuş ile bir minibüs şoförü hafif yaralandı.

Kısa saçlı ve erkek olduğu belirtilen 'canlı bomba' bugün saat 16.10'da Kemer'in Göynük Beldesi'ne geldi. Beldeden geçen Antalya- Kemer Karayolu üzerinde, belde girişindeki taka doğru yürüyen canlı bomba, Göynük Jandarma Karakol Komutanlığı'na ait Jandarma Asayiş Noktası'ndaki görevliler tarafından fark edildi. Bulvar girişindeki takın yanında bulunan Asayiş Kontrol Noktası'na 10 metre kala yakalanacağını anlayan terörist, askerlerin bulunduğu tarafa yönelip üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlama sırasında olay yerinden geçen 07 VDV 24 plakalı minibüs büyük hasar gördü. Olayda canlı bomba parçalanarak ölürken, 1 uzman çavuş ile minibüs şoförü hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Kemer'deki hastaneye kaldırıldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Göynük'te yerleşim alanı ve turistik noktalardan uzak bir mevkide yol kenarında kimliği henüz tespit edilemeyen bir şahıs menşe-i henüz bilinmeyen bir patlama nedeniyle hayatını kaybetmiş olup, civarda bulunan iki kişi de hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili araştırmalar devam etmektedir" denildi.

AZ İLERİSİNDE PAZAR YERİ VARDI
Olay yerinde incelemelerde bulunan Göynük Belediye Başkanı CHP'li Necati Topal, korkunç bir manzarayla karşılaştığını söyledi. 'Canlı bomba'nın kafasının bir yerde, gövde ve bacaklarının ayrı bir yerde olduğunu belirten Başkan Topal, "Askerlerden can kaybı olmaması tek tesellimiz. Patlama asayiş noktasına 10- 15 metrede. Patlamanın meydana geldiği noktadan 200 metre ileride ise pazar yeri vardı. Bugün Göynük Pazarı kurulmuştu. Patlamanın orada meydana gelmesi tam bir felaket olurdu" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: KOPAN BAŞ, ERKEĞE AİT
Olayın görgü tanıkları patlama sırasında kopan başın 'canlı bomba' erkeğe ait olduğunu söyledi. Patlama sırasında hemen yakındaki akaryakıt istasyonunda olduğunu söyleyen görgü tanığı bir tur şoförü, "Patlamayla beraber jandarma noktasına doğru gittik. Olay yerine ulaştığımda, karakolun camlarının kırıldığını, yolcu minibüsünde hasar olduğunu gördük. Yerde gövdesinden ayrılmış kısa saçlı bir erkek başı ve kopmuş bacaklar vardı. Her tarafa et parçaları savrulmuştu" diye konuştu.


(DHA)
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)