Bush’un Türkiye’deki ortakları da tutuklanacak mı?

Uluslararası Af Örgütü, bu defa tarihi bir iş yaptı ve Kanada’ya, eski ABD Başkanı George W. Bush’un 20 Ekim’de düzenlenecek bir toplantı için ülkeye girdiğinde tutuklanması çağrısında bulundu.


Uluslararası Af Örgütü adına yazılı bir açıklama yapan Susan Lee, Bush’un terörizme karşı giriştiği savaş sırasında işkence için izin verdiğini belirterek, “Kanada’nın, onayladığı ve kabul ettiği uluslararası hukuk kuralları göz önüne alındığında eski Başkan Bush’u tutuklaması ve yargılaması gerekir” ifadesini kullandı.
ABD’deki yetkili makamların şu ana kadar Bush’u adalet önüne çıkarmada başarısız olduklarını belirten Lee, bu konuda İşkenceye Karşı BM Sözleşmesi hükümlerinin açık olduğunu hatırlattı.
Uluslararası Af Örgütü Kanada Birimi Sekreteri Alex Neve de, Bush’un ziyarete gidebileceği tüm ülkeleri yakın takibe aldıklarını dile getirerek, Bush’un da bu yüzden Şubat ayında gitmeyi planladığı İsviçre ziyaretini iptal ettiğini hatırlattı
Uluslarası Af Örgütü, CIA tarafından geliştirilmiş sorgulama teknikleri ile gizlice tutuklanan binlerce kişiye işkence yapıldığı yönündeki raporları esas alıyor. Bin sayfayı aşan raporlarda, tutuklulara insanlık dışı, zalimane ve aşağılayıcı işkence uygulandığı belirtiliyor.

***

Bir ara Türkiye’ye de gelen ABD Başkan aday adaylarından LaRouche, “ABD’deki bu şeytanlar yargılanmalıdır. Bence Türkiye’nin endişesi bunların yargılanması olması gerekir.
Bush ekibini bizim korkaklığımız yönetime getirdi. Bunlarla mücadele edersek dünyaya da cesaret veririz” demişti.
Ben de öteden beri ABD, İngiltere ve İsrail yöneticilerinin Körfez savaşları ile başlayan süreçte büyük insanlık suçları işlediğini belirterek, yargılanmaları gerektiğini vurgularım.
28 Kasım 2003’te bu konuyu şöyle gündeme getirmiştim:
“Türkiye, son derece açık bir saldırı altındadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına zerre kadar saygı göstermeyen bu odakların ‘uluslararası terör’ ya da ‘demokrasi’ maskesi altında sömürgeleştirme, Türkleri bu bölgeden kazıma girişimlerine sessiz kalmak tarihsel bir sorumluluğun ötesinde, bir insanlık suçudur!
Türkiye’yi yönetenler, eşkıyanın küçük ortağı olmayı içlerine sindirmemiş ve etnik azınlık yeline kapılmamışlarsa bu gerçeği görmüyor olamazlar!
Türkiye, son altmış yılda tüm dünyada gerçekleştirilen eşkıyalığın, devletlerarası hukuka aykırı işgal, örtülü operasyon, kan dökmelerin, Birleşmiş Milletler’de, o olmazsa ‘Uluslararası savaş, terör, soygunculuk, soykırım mahkemeleri’nde yargılanmasını istemelidir.”

***

Peki, Bush, Blair suçludur da katliamlara siyasi ve askeri destek veren ülkelerin yöneticileri masum mudur? Mesela, Irak’ta 1.5 milyon Müslümanın katledilmesini seyreden Türkiye’nin yöneticileri masum mudur?
Katliam yapan Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönebilmeleri için dua eden veya dünyada ve Türkiye’de siyasete burnunu soktuğu halde, Irak’taki vahşete seyirci kalan din önderleri masum mudur?
Veya Mustafa Yıldırım’ın kitabının adında da belirttiği gibi, “Ortağın Çocukları” masum mudur?
Amerikan örgütlerinin Türkiye’de yetiştirdiği sivil-asker gençler artık Meclis’e de girmiştir.
Zaten CIA ajanı Ralph McGehee, “Birleşik Devletler tarafından parayla beslenen hükümet dışı örgütler de doğrudan ya da dolaylı olarak bu operasyonlarda yer alıyor. Bu tür örgütler ve ajanslar, açık çalışmakla birlikte CIA hükümetleri destekleme ve yıkma gibi birincil rolünü elinde bulundurmaktadır” itirafında bulunmuştu!
Bush ve çetesi tarih önünde hesap verecek ve Türkiye’de “Anglo-Amerikan sivil paşalar darbesi” ni gerçekleştirenler de dahil, dünyadaki bütün ortakları, kendisiyle aynı hükmü alınlarında bir kara leke olarak taşıyacaktır.


Arslan Bulut
Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)