CHP’li Gök sataşmalar arasında ant içti

MECLİS’TE SON YEMİN OLAYLI OLDU

İsa Gök yemin için kürsüye çıktığında AKP sıralarından “Diz çök” sesleri yükseldi.
Tutuklu vekillerin tahliye edilmeyişini protesto eylemini zorunlu olarak bitiren CHP Mersin Milletvekili İsa Gök dün ant içti. AKP sıralarından gelen sataşma ve hakaretleri protesto eden Gök, tutuklu vekiller için toplanan 5 bin imzayı Meclis Başkanlığı’na sundu.

Gök, sataşmalar arasında “mecburen” yemin etti!
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulunda andiçti. CHP’nin, 11 Temmuzda yemin etme kararına uymayarak, tutuklu milletvekilleri dışında yemin etmeyen tek milletvekili olan İsa Gök’ü, bazı AKP’li milletvekilleri alkışlarken, bazılarının da laf atarak sataştığı görüldü. Kürsüye yemin etmek için gelen Gök’e, AKP sıralarından, “diz çök, diz çök” sesleri yükseldi.

Tarih gösterecek
Gök de, “Eğer söyleyecek bir sözünüz varsa buradan konuşun. Halkın önünde kimin ne yapacağını tarih gösterecektir, tarih doğrunun yanında olacaktır” diyerek karşılık verdi. AKP sıralarından gelen tepkilerin devam etmesi üzerine Gök, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’a, “Sol tarafınıza sahip olun” dedi. AKP sıralarından, “Anca gidersin, hadi, 6 ay oldu” yükselen seslere karşılık CHP sıralarından da, “Niye rahat durmuyorsunuz, yemin edecek” yanıtı geldi. Tartışmaların ardından Gök, yemin etti ve ardından tutuklu milletvekilleri için toplanan 5 bin imzanın yer aldığı dosyayı Mehmet Sağlam’a verdi. AKP’liler buna da tepki gösterdi. Yemin öncesinde TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İsa Gök, Meclis İçtüzüğü gereği milletvekilliğinin düşme aşamasına gelmesi nedeniyle eylemini sona erdirdiğini belirterek, “Bu yeminle birlikte vekil arkadaşlarımı Meclis’e getirtinceye kadar, duyarsızlaştırılan yüreklere, sağırlaştırılan yargıya haykırmaktan, Silivri’deki zulüm haneye dikkat çekmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi. Gök, söz konusu milletvekillerinin halkın iradesi yok sayılarak görevlerini yapmasına engel olunmasının yalnız kendisinin değil herkesin “hayır” demesi gereken bir “hukuksuzluk” olduğunu söyledi. Rövanş alma mantığıyla yargı ve siyasetin yürütülemeyeceğini ifade eden Gök, tutukluluk süreleriyle ilgili tahliyelerin belli şahıslar yönünden 3-4 yıl daha beklenmemesi gerektiğini dile getirdi. Gök, “Bu uygulama, doğrudan infazdır” diye konuştu.

Cadı avı
Basın toplantısında AKP’yi suçlayan Gök, “AKP muhaliflerine yönelik olarak başlatılan ’cadı avı’ve ardından yaşanan gelişmeler,12 Eylül referandumu sonrası özellikle yargıda yaşanan değişiklikler, AKP diktasını açıkça göstermiştir. Hükümetin 9 yıldan beri tek parti iktidarı tüm baskınlığı, hukuk tanımazlığı ve devleti parti devletine dönüştürme eylemlerini faşizan ve sivil dikta uygulamalarıyla sürdürmekte olduğu gün gibi ortadadır” dedi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)