CHP’li Tanal’dan Erdoğan, Çiçek hakkında Suç Duyurusu


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ”Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) öncelik ve ivedilikle TBMM Genel Kuruluna getirmeyerek anayasayı ihlal ettikleri” gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve bazı komisyon yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

AA

Tanal’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, hükümetin kısa süre önce uygulamaya koyduklarıyla birlikte toplam 252 KHK’nın halen ilgili Meclis komisyonlarında ele alınmayı beklediği ve parlamentonun denetimine sunulmadığı kaydedildi.
Anayasanın 91. maddesine göre, yetki kanunları ve bunlara dayanan KHK’ların, TBMM komisyonları ve genel kurulunda öncelikle görüşülmesi gerektiği belirtilen dilekçede, söz konusu KHK’lerin TBMM Genel Kurulunca onaylanmadığı, ancak KHK’larla sürekli olarak Türkiye’nin idari yapısıyla ilgili düzenlemeler yapıldığı ifade edildi.
”Siyasi iktidarın, KHK rejimini istismar ettiği” ileri sürülen dilekçede, ”şüpheliler” hakkında kovuşturma açılması istendi.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)