Çok Güzel Kitaplar Bunlar

SEVGİLİ okuyucularım, burada uzun süredir yeni çıkan çok ilginç, çok güzel kitaplardan söz edemedim. Gündem öylesine yoğundu ki, buna fırsat bulamadım. Bugün sizlere o çiçeklerden derlenmiş bir buket sunuyorum. İlgi alanınıza göre istediğinizi alıp okursunuz, istemezseniz hiçbirini okumazsınız!
Tuncay Özkan’ın kitabı Hapiste Yatacak Olana Öğütler. (Cumhuriyet Kitapları.) Gazeteci arkadaşımız Tuncay Özkan uzun süredir Ergenekon tutuklusu olarak ve suçunu bilmeden Silivri’de yatıyor. Bu ilginç kitabında hapishanede yatan kişilere çamaşırdan bulaşığa, koğuş temizliğinden gardiyanlarla ilişkiler kadar öğütleriyle birlikte içeride yaşadıklarını ve hapishane düzeninde uğradığı haksızlıkları sıralamış. Aslında sadece dışarıda olanların değil, her tutuklu ve hükümlünün okuması gereken tüyler ürpertici bir kitap.

Cumhuriyet’e Meydan Okuyanlar. Hedef 1923. (Karınca Yayınlan.) Emekli Tümgeneral Osman Özbek Türkiye’de yaşadığımız acı olayları, korkunun egemenliğini, medya, rezaletini, cemaatin marifetlerini irdeliyor.

Gazeteci arkadaşımız Adnan Gerger in kitabı Uğur Mumcuyu Kim Öldürdü? (İmge Kitabevi.) Gerçek katilleri henüz bulunamayan bir dosyanın tüm polis ve yargı belgelerini, ifadeleri, kararlan açıklıyor. Tamamı resmi belgelerden oluşan bir kitap…

TSK’ya Karşı 12 Komplo Şu anda Balyoz davasından tutuklu olan Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin’in kitabı.(Togan Yayınları) Türk ordusuna karşı piyasaya sürülen ve yargılamaları şu anda süren Balyoz dâhil 12 dava için şöyle diyor. “Bu komplolarda, TSK’nın en fazla hassasiyet gösterdiği hukuk, şimdi ona karşı bir silah olarak kullanılmaktadır.”

Yasemin Küçükkaya’nın kitabı “Bir Ailenin 12 Eylül Günlüğü. Darbe Şakacıları Sevmez.” (Cumhuriyet Kitapları.) 12 Eylül döneminde, öncesinde ve sonrasında Ankara’da mütevazı bir ailenin yaşadıkları, başına gelenler.

Sinan Meydan’ın kitabı Cumhuriyet Tarihi Yalanları, O Yalanları Artık Söyleyemeyecekler. (İnkılap Yayınevi.) Cumhuriyet dönemi için Türk milletine yutturulmak istenen tüm yalanlar belgeleniyor, doğrular yine belgelerle açıklanıyor.

Kuvay-ı Milliye Ruhuyla Bir Ömür. (Truva Yayınları) Kurtuluş Savaşı döneminin sivil kahramanlarından gazeteci Tahir Karauğuz ’un yaşam öyküsünü, oğlu Doğu Karaoğuz anlatıyor. Atatürk’ün yolunda, çoğu Zonguldak’ta geçen bir ömür…

Nusret Senem’in kitabı Fethullah ve Susurluk. (Kaynak Yayınları.) Susurluk olayının belgelerine ek olarak devlet Arşivlerinde yer alan Fethullah belgeleri… Ve iki olay arasındaki ilişki…

Refik Baydur’un kitabı Mucizeyi Yaratan Adam Mustafa Kemal. (Truva Yayınları.) Atatürk’ün büyüklüğünü yine değişik olaylar ve belgelerle anlatan bir kitap.

Deniz Yıldırım’ın kitabı Tayyip’in Voleleri (Kaynak Yayınları) AKP döneminin vurgunları, TMSF kıyakları, kara para aklama rüşvetleri, cemaat ekonomisinin işleyişi, telefon kayıtları, resmi belgeler, örtülü faaliyetler…

Gazeteci arkadaşımız Nazmi Kal’ın kitabı Atatürk’ten Duymadığınız Anılar. (Kendi yayını.) Nazmi uzun yıllar önce TRT’de çalışırken yaklaşık 90 kişiyle, Atatürk’le yaşadıkları anılarla ilgili bire bir söyleşiler yapmış ve bunların bir bölümü TRT’de yayınlanmıştı. Şimdi bu kitabında, hepsi de bu dünyadan ayrılmış olan 32 kişiyle yaptığı söyleşiler var.

Silivri tutuklusu Albay Atilla Uğur’un kitabı Abdullah Öcalan’ı Nasıl Sorguladım. İşte Gerçekler. (Kaynak Yayınları) Atilla Albay, yakalanıp İmralı’ya getirilen Apo’yu günler boyunca ve ilk kez sorgulayan ekipte yer alıyor. Sorgulamanın ve bu adamın içyüzünü açıklıyor…

Ve gazeteci abimiz, 88 yaşındaki Şemsi Sılkım’ın kitabı Bab-ı Ali Anılarım. (Togan Yayıncılık.) Kendisine “Şeyhül muhabirin” (muhabirlerin en kıdemlisi) unvanı verilen Şemsi Abi’ye anılarını mutlaka yazması gerektiğini yıllar önce ben söylemiştim. Kitabında onu da anlatıyor. Ayrıca bu kitabın önsözünü yazma onurunu da bana verdi. Geçmiş yıllarda gazetecilik ve gazeteciler… Bir bölümünün ismini benim de bilmediğim bizden çok önceki gazetecilerle yaşadığı olaylar ve anılar… Kısaca, gazeteciliğin geçmiş yıllarından bilmediğimiz, unuttuğumuz bir anılar demeti.



Çiçek demetini sunması benden, eğer isterseniz okuması sizden!



Emin Çölaşan
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)