"Devrimci Portakal"


Bu yılki Altın Portakal ödüllerine, AKP iktidarının baskı ve hukuksuzlukları damgasını vurdu.


1979 ve 1980'de yapılamayan Festival için yapılan ödül töreninde sahneye çıkan tüm sanatçılar sert eleştiriler yaptı. Cem Davran ödülünü ataması yapılmayan öğretmenler adına alırken, Levent İnanır da 12 Eylül yasaklarının bugün de sürdüğünü vurguladı. Tarık Akan ödülünü alırken "2011 Silivri, Ergenekon, Balyoz, adalet, gençlik... Lütfen 2011 'Ak mı kara mı' siz karar verin" dedi.

Altın Portakal Film Festivali'nde, darbe nedeniyle 1979 ve 1980'de verilmeyen ödüller sahiplerine ulaştı.

Ödül almak için sahneye çıkan tüm sanatçılar 12 Eylül baskılarının bugün hala sürdüğünü belirtti. Ödül törenine AKP'nin baskı ve hukuksuzlukları damga vurdu.

1979 yılında oynadığı "Yusuf ile Kenan" filmiyle En İyi Çocuk Oyuncu ödülünü Cem Davran ödülünü ataması yapılmayan öğretmenler için aldığını söyledi.

En İyi Müzik' ödülü "Kanal" filmiyle Arif Erkin'nin oldu.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü Sevda Ferdağ'ın oldu.

En İyi Yönetmen ödülü "Demiryol" filmiyle Yavuz Özkan'ın oldu. Özkan'a ödülünü sunan Sinema Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Keskin konuşmasını özgür Türkiye dileğiyle noktaladı.

"Geç Gelen Altın Portakal Ödülleri"nde 1980 yılının 'En İyi Müzik' ödülü "Sürü" filmiyle Zülfü Livaneli'nin oldu. Livaneli adına ödülü Erdal Güney aldı.

Tuncel Kurtiz, "Sürü" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'ödülüne layık görüldü.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü "Sürü" filmiyle Melike Demirağ ve "Düşman" filmiyle Güngör Bayrak arasında paylaştırıldı. Ödülü vermek için sahneye çıkan Levent İnanır "o günün yasaklar halen sürüyor" dedi.

Bayrak adına ödülü ise Erkan Özerman, Ahu Tuğba'dan aldı.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise "Düşman" filmiyle Aytaç Arman ve Adak ile "Sürü" filmleriyle Tarık Akan aldı.

Haberinyeri
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)