Enkaz altında büyük dram


İstanbul’da inşaatçılık yapan Vanlı Adem İlhan, enkaz altındaki ağabeyi ile son nefesini verene kadar telefonda konuştu. Enkaz altından gelen bir diğer haber ise minik Yunus'a ait. Yunus enkaz altında ne bağırdı ne de ağladı, başının altına aldığı yastığı ile sakin sakin kurtarma ekiplerini bekledi. Fotoğrafta görünen meçhul elin sahibi, belki de Yunus’a siper olarak hayatta kalmasını sağladı.

ÖLÜMÜN SOĞUK ELİYLE SAATLERCE KURTARILMAYI BEKLEDİ

Adı Yunus... 13 yaşında... Her depremin bir simgesi vardır ya Yunus da Van depreminin simgesi olmaya aday.

Yunus, bu 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depreme Van'ın Erciş ilçesinde bir internet kafede yakalandı.

Kafenin bulunduğu binanın enkazında canlı olduğu anlaşılınca kurtarma ekipleri hemen olay yerine gönderildi.

Yanlarında Reuters'ın deneyimli foto muhabiri Ümit Bektaş da vardı.

İşte Van depremi de dünyaya Bektaş'ın çektiği bu karelerle anlatılıyor.

Yunus, enkaz altında saatlerce bekledi. Kurtarma ekibi başının altına bir yastık verdi, dinlensin diye.

Tam tabiriyle "gık"ı bile çıkmadı Yunus'un. Görevliler, "Yunus'a sabırlı ol" dediler, Yunus da saatlerce sakince kurtarılmayı bekledi.

Üstelik üzerinde bir başkasının cansız bedeniyle.

Yıkıntıların arasında Yunus'a kalkan olan bir beden... Minik Yunus'un kurtarıcısı...

Minik çocuğun sol omzunun üzerinden uzanan bu ölümün soğuk eli oluyordu Yunus'u hayata döndüren.

Bu kişinin kimliği bilinmiyor. Sadece bir erkek olduğu biliniyor. Bir de elindeki alyanstan evli olduğu...

ENKAZ ALTINDAKİ AĞABEĞİYLE SON NEFESİNE KADAR TELEFONDA KONUŞTU


VAN’daki depremin ardından hüzünlü hikayeler de ortaya çıkıyor. İstanbul’da inşaatçılık yapan Vanlı Adem İlhan, Erciş’te bir kahvehanenin enkazı altında kalan ağabeyi Çelik İlhan’la son nefesini verene kadar telefonla konuştu ve bugün de cenazesini almak için uçakla Van’a gitti.
THY’ye ait bir uçakla yanında akrabalarıyla bu gün saat 12.00’de Van’a giden Adem İlhan, uçağa binmeden önce DHA muhabirine enkaz altındaki ağabeyi ile yaptığı konuşmada ona moral vermeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:


"Depremi duyduğum anda önce köyümü aradım. Köydekiler sağdı. Daha sonra Erciş’te inşaatlarda çalışan 40 yaşındaki ağabeyim Çelik İlhan’ı aradım. Ağabeyim telefonu açtı. Önce sevindim ama enkaz altında olduğunu söyleyince paniğe kapıldım. Durumunun nasıl olduğunu sorduğumda, çok sıkışık bir yerde olduğu için nefes almakta zorluk çektiğini söyledi. Bir kolunun da taşların altında ezildiğini ve çok kanadığını söyledi. Hemen başka bir telefonla ilk yardım ve kurtarma ekiplerini aradık. Pazar günü olduğu için bir kahvede arkadaşlarıyla beraber otururken yakalanmış. Bir süre moral vermek için konuştum. Bir de telefonun şarjının biteceğinden korktum. Ancak bir saat sonra ağabeyimin sesi fısıltı haline geldi ve konuşamaz oldu. "
Adem Çelik cenaze törenine katılmak için İstanbul’da beraber olduğu akrabalarıyla birlikte THY uçağı ile Van’a gitti.

YARDIM EKİPLERİ BÖLGEYE GİTMEYE DEVAM EDİYOR.

Türkiye’nin yaşadığı en büyük depremlerden biri olan Van ve çevresini etkileyen 7,2 büyüklüğündeki deprem için İstanbul’dan da yardım ekipleri gitmeye devam ediyor.
Kimse Yok mu? Derneğinden 17 kişilik bir ekip de bu gün saat 12.00’de THY’ye ait bir uçakla Van’a gitti. Derneğin Arama Kurtarma Ekibi sorumlusu Osman Gözcü, enkaz altında canlı çıkartma süresinin 72 saat olduğunu belirterek hareketlerinden önce Atatürk Havalimanı’nda şunları söyledi:
" Biz oraya varınca, Valiliğin görevlendireceği bölgede çalışacağız. Öncelikle enkaz altında kalanları kurtarma çalışması yapacağız. Daha sonra da orada kalıcı bir ekip oluşturup, çadırlarda yaşayanlara yardımcı olacağız. Ekibimiz de doktorlar da var."

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)