Hamaney ile Barzani, sınır güvenliği konusunda birlikte hareket edecekler

Hamaney ile Barzani anlaştı!
İran'da bulunan Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani, İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney ile görüştü. İkili, sınır güvenliği konusunda birlikte hareket etme kararı aldı.

İran’ın dini lideri görüşme sırasında Irak’taki bütün etnik, dini ve halk kesimlerinin ABD güçlerinin kendilerine dokunulmazlık hakkı tanınması teklifini reddettikleri için askerlerin çekilme kararı aldıklarını söyledi.

Hameney Irak’taki etnik ve mezhebi halk kesimlerinin barış ve dayanışma içinde yaşamalarının mutlu olduğunu anlatırken, ABD öncülüğündeki yabancı güçlerinin Irak topraklarını terk ettikten sonra Irak milletinin kendi kaderini belirleme konusunda tutum belirleyeceğini anlattı.

İran ve Irak’ın komşu ülkeler olarak ortak güvenlik sorunlarına sahip olup, terörle mücadelede ortak ve yakın işbirliği yapmak zorunda bulunduğunu anlatırken, "Terörist gruplar, Irak topraklarını kullanıp komşu ülkelere saldırıyor. Bu nedenle terörle mücadelede yakın işbirliği kaçınılmazdır" dedi.

Yapılan görüşmelerde Hamaney ile Barzani sınırda alınacak ek önlemleri görüştü.

İran televizyonu, Barzani’nin Hamaney ile görüşmesinde Irak halkının İran milletinin yakın dostu ve kardeşi olduğunu, sorunların çözümü için birlikte hareket etmeye hazır olduklarını söylediğini aktardı.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)