Hindistan'da 39 karısı 94 çocuğu olan tarikat lideri


Hindistan'da 181 kişilik ailenin reisi Ziona Chana, yılda 10 kadınla evleniyor. Sonuç: 39 eş, 94 çocuk, 33 torun

Baktwang köyünde 100 odalı, 4 katlı bir binada yaşayan kalabalık ailenin reisi Ziona Chana, çok eşliliği savunan bir tarikatın da lideri.

39 eşi, 94 çocuğu ve 33 torunu olan Chana, “Kendimi Tanrı tarafından seçilmiş gibi hissediyorum. Bakmam gereken o kadar insan olması, bana sıkıntı değil, gurur veriyor. 39 karım var ve dünyanın en büyük ailesi bende. Tabii ki aramızda sorunların yaşanmaması için belli bir düzen oturtmak zorunda kaldım. İyi işleyen bir işbölümümüz var. Böylelikle kimse kimseyle kavga etmiyor.”

Chana’nın sistemiyse, en yaşlı eşi Zathiangi tarafından yöneltiliyor. Zathangi, temizlik, yemek pişirme, market alışverişi gibi sorumlulukları eşler arasında dağıtıyor.

Bir yemekte 60 kilo patates, 97 kilo pirinç ve 30 tavuğun pişirildiğini söyleyen kıdemli eş Zathangi “Her öğünü hazırlamak için iyi işleyen bir organizasyon gerekiyor” diyor.

Benzer şekilde evin reisiyle aynı yatağı paylaşmanın da belli bir sistemi var; eşlerinin en gençlerini kendisine yakın odalara yerleştiren Chana, en yaşlıları alt kata taşımış. Geceyi kiminle geçireceğini kendisi seçen Chana’nın planları arasında, yeniden dünya evine girerek ailesini genişletmek var.

Eşlerden Huntharnghanki tüm ailenin çok iyi anlaştığını söylüyor: “O sadece bizim evimizin değil, tüm köyün en önemli insanı. Ayrıca ondan yakışıklısı da yok. Bizlere bakıyor ve onu rahat ettirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Birbirimize saygı ve sevgide de kusur etmiyoruz.”

Yılda 10 kadınla evlendiğini söyleyen Chana “Eş seçmek için Amerika’ya bile giderim” diyor.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)