İzmir’de yüzbinlerden tek ses:"Hükümet İstifa!"

Terör, İzmir’de yüzbini aşkın kişi tarafından bir kez daha lanetlenirken, kent sokaklarında “Hükümet istifa” sesleri yankılandı. İzmir Şehit Aileleri Derneği öncülüğünde düzenlenen ve 40’ın üzerinde sivil toplum örgütünün desteklediği “terörü lanet mitingi”, İzmir’in merkezindeki Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğin katılımcılarının çoğunluğu gençler ve kadınlardan oluştu.
Ellerinde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk posterini alan genç yaşlı, kadın erkek binlerce İzmirli, teröre ve ülkenin bölünmesine izin vermeyecekleri yönünde mesaj verdi. İzmir’in dört bir yanından Gündoğdu Meydanı’na gelen kitle, burada sık sık hükümet aleyhine slogan attı. Yaşanan terör olayları sonrası yürütme erkinin çözüm üretemediğini savunan kitle, hükümeti istifaya çağırdı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi de katılımcılara dinlettirildi. Mitinge katılan İzmirliler en çok tepkiyi hitabede yer alan “İktidara sahip olanlar gaflet dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler” cümlesi okunduktan sonra gösterdi.

Mitinge İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri de katılırken etkinlikte AKP’li milletvekilleri yer almadı.
Tertip Komitesi Sözcüsü Hızır Murtezaoğlu’nun, “Şehit kanıyla anayasa yapılmaz” dedi.Mitingin ardından bir ülkücü grubu BDP İzmir İl Başkanlığı binasına Türk bayrağı asmak istedi. Polisle yaşanan pazarlığın ardından grup binaya bayrak asarak olaysız dağıldı.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)