Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde vatandaşı dinledi


Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan CHP lideri, vatandaşların, çadır sıkıntısını hükümete duyurulması için kendilerinden talepte bulunduğunu söyledi.

Van'daki incelemelerinin ardından Ankara'ya dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Önce Erciş İlçesi'nde ardından da Van merkezde incelemelerde bulunduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, depremin özellikle Erciş'te tahribat yarattığını gördüklerini söyledi.

Bölgede kendilerine aktarılan en temel sorunun ''çadır sıkıntısı'' olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, vatandaşların ''bu konuda Hükümete sesimizi duyurun'' dediklerini, kendilerinin de bu talebi yerine getirdiklerini söyledi.

Bölgede Kızılay yetkilileriyle de görüştüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, kendisine çadır sıkıntısının giderilmesi konusunda çaba harcandığının ifade edildiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, çadır dışında battaniye, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların karşılanmasında da güçlük yaşandığını kaydetti.

Erciş'te 62 arama-kurtarma ekibinin görev yaptığını, enkazın bir bölümünün henüz kaldırılamadığını, bölgeye bazı yeni kurtarma araçlarının da geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''vatandaşların kendilerine daha fazla ilgi gösterilmesini beklediklerini'' ifade etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Depremin olduğu günün akşamı iki genel başkan yardımcım oradaydı. Bugün ben gittim. Bir belediye başkanımız oradaydı. Yarın İstanbul belediye başkanlarımız topluca bölgeye gidecekler. Aydın, İzmir ve Antalya belediye başkanlarımız da yardım ediyorlar. Önemli bir yardım malzemesini oraya götürecekler. Özetle, tasada ve kıvançta beraber olmak bizim temel hedeflerimizden birisi. Bu gezimiz sadece onların acılarını paylaşmak değil, onların yanında olduğumuzu, onlarla beraber olduğumuzu göstermek içindi.''

(AA)
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)