Kutay Hakverdigil yazdı: "Bahtsız Çelebi! Teğmen Mehmet Ali Çelebi…"

Başına gelenler, dünyada herhangi bir insanoğlunun başına gelmemiştir, eminim. Böyle bir şans, böyle bir kader olamaz. Allah tüm ailesine, sevenlerine ve en başta kendisine büyük sabır versin.
Ama o da biliyordur, bu ülkede her şey olur. Hele başımızda böyle bir ” padişah ” olduğu sürece ” her şey ” olur.
29 ay boyunca Hasdal’da tutuklu olarak yargılandı. Hakkındaki iddialar çok ciddiydi. Terör örgütü kurup hükümeti devirmeye çalıştığı, azılı terör örgütü Hiz-ut Tahrir ile işbirliği içinde olduğu söyleniyordu. Tam 29 ay boyunca bu çirkin iftiraları, hayal mahsulü iddianameleri çürütmekle uğraştı. Tam 29 ay sonra anlaşıldı ki, telefonunda bulunan bu örgüte üye kişilerin numaralarını o yüklememiş. Bu suçluların numaralarını telefonuna yükleyen, en önemli görevi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını korumak olan, ” Sonsuz ” güvendiğimiz TÜRK POLİSİ. Aman yanlış anlamayalım… SEHVEN koymuşlar, SEHVEN... Yoksa polis böyle kalleşçe, adice, şerefsizce birşeyi planlar mı? Yoksa polis Teğmen Çelebi gibi vatanseverleri hapishaneye atmak için böyle numaralar çevirir mi?
Sonunda adalet tecelli etti, dava düştü ve artık aramızdasın.
Fakat o da ne? 29 ay boyunca Çelebi‘yi terörist olarak gören, bu ülkeye düşman olarak lanse eden,bir vatan haini olarak gösterenler şimdi asıl vatan hainlerini yakalaması için doğuya operasyona gönderiyorlar. Ben böyle trajikomik bir olay daha görmedim. Ancak Türkiye’de yaşanabilecek olaylar vardır ya, bu gördüğüm, duyduğum en okkalısıydı.
*****
Gerçekten merak ediyorum, Başbakan bir yere konuşma yapmaya gittiğinde niye o bölgede OHAL ilan ediliyor? İstanbul Üniversitesi’ni kilitledi yine… Dersler iptal edildi, tipi beğenilmeyen öğrenciler içeri alınmadı. İşin en acısı slogan atıp yürüyüş yapan öğrenciler yine dayak yedi fakat kenarda ” Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan ” diye şarkılar söyleyen ” garip ” gruba kimse dokunmadı.

Bu nasıl bir zihniyet? Öğrencilere ettiğiniz işkenceleri herkes biliyor, yeni değil. Fakat aynı karede bir öğrenci gurubu ölümüne dayak yerken bir diğer grubun gülerek şarkılar türküler söylemesi nasıl acıklı bir manzara?
Not: 18 yaşında 1. sınıf öğrencisi bir kız vardı, slogan atan. Emniyet müdürü suratına yumruk attı, defalarca. Ben o emniyet müdürünün varsa kızına yada oğluna Allah’tan sabır diliyorum. Kendi adıma düşünüyorum da, babamın bir canavar olmasını asla istemezdim.

Kutay HAKVERDİGİL
İLK KURŞUN
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)