MEB: Van depreminde 22 öğretmen hayatını kaybetti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Van depreminde 22 öğretmen ile 8 öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

MEB’den yapılan yazılı açıklamada dün Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 22 öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybettiği, 6 öğrencinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Köy muhtarları ve öğretmenlerinden alınan ve kesin olmayan bilgilere göre; Van Merkez köylerinde 8 öğrencimizin hayatını kaybettiği, 6 öğrencimizin yaralandığı bilgisine ulaşılmıştır. Yine kesin olmayan bilgilere göre, Van Merkezinde 3 öğretmen ve Erciş’te 19 öğretmen olmak üzere 22 öğretmenimizin hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Van Merkez 8 derslikli Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu tamamen yıkılmıştır. Bunun haricinde tamamen yıkılan okulumuz bulunmamaktadır" denildi.

-MÜHENDİSLER OKULLARI İNCELİYOR-

Van Merkez, Erciş ve Muradiye İlçelerinde ağır ve hafif olmak üzere hasarlı okulların bulunduğunun belirtildiği açıklamada, teknik elemanların da yer aldığı 8 komisyon oluşturulduğu kaydedildi. Açıklamada yer alan bilgiye göre, Van Merkez, Erciş ve Muradiye İlçelerinde komisyon üyelerinin yaptığı incelemeden edinilen ilk tespitler şöyle:

"Van İl Milli Eğitim ve Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binaları hafif hasarlı. Van Merkezde 229 okuldan 15’i ağır, 62’si hafif hasarlı. Erciş İlçesi’nde 150 okulda önemli miktarında hafif hasar bulunuyor. Muradiye İlçesinde 67 okuldan 1’i ağır, 6’sı hafif hasarlı."

MEB Merkez Teşkilatı ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kurulan ekiplerin, öğrenci, öğretmen ve okulların biran önce eğitime hazır hale getirebilmesi için çalışmalarda bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, MEB İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığına bağlı 37 mühendisin de deprem bölgesinde incelemede bulunmaları için görevlendirildiği kaydedildi.

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)