Van depreminde bilanço ağırlaşıyor "239 ölü"


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Van ve ilçelerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 239, yaralı sayısının ise 1300 civarında olduğunu açıkladı. Atalay'ın açıklama yaptığı saatlerde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de ölü ve yaralı sayısı ile son bilgileri paylaştı. Bakan Şahin ölü sayısının 272 olduğunu belirtti.

Atalay, Van İl Afet, Acil Durum Müdürlüğü'nde, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile basın toplantısı düzenledi.

239 ÖLÜ, 1300 YARALI

Atalay açıklamasında şunları söyledi:
Depremde, Van, köyler ve Erciş'te toplam 239 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 1300 civarında yaralımız vardır.
Ulaşılmadık bir yer kalmamıştır. Van, köyler ve Erciş... Depremden yıkılmış, bütün enkazlara ulaşılmıştır. Şu anda köylerle ilgili net bilgi vardır. Akşamdan itibaren köylere de çadır ve battaniye gönderdik
Çadır, ısıtıcı ve battaniye konusunda bugün itibarıyla hiçbir eksik kalmayacak. Deprem ve hasarıyla, yaralılarla ilgili çok organize, sistematik, devletin bütün imkanlarını buraya taşıyoruz
Okullar bir hafta tatil edildi. Hasar tespit çalışmaları bugün başlayacak.
Akşama Van ve Erciş'te elektrik sıkıntısı olmayacak.

BAKAN ŞAHİN: ÖLÜ SAYISI 265

Beşir Atalay'ın açıklama yaptığı sırada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de ölü ve yaralı sayısı ile ilgili son bilgileri paylaştı. Şahin, ''Erciş'te 169, Van merkezde de 96 olmak üzere toplam 272 can kaybı var. Yaralı sayısı 1100" dedi.

MEB: 22 ÖĞRETMEN VE 8 ÖĞRENCİ ÖLDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı, 3'ü Van merkez, 19'u Erciş'te olmak üzere 22 öğretmen ile 8 öğrencinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

DİYANET: 10 ÖĞRENCİ KUR'AN KURSU ENKAZINDA VEFAT ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30-40 kişi kapasiteli Arvasi Kur'an Kursu'nun bulunduğu yerin tamamen çöktüğünü, 10 erkek öğrencinin vefat ettiğini ve muhtemelen 4 veya 5 öğrencinin enkaz altında olduğu bilgisinin alındığını bildirdi.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)