Viyana'da 'Şehitlerimizi anmak ve terörü lanetlemek' yürüyüşünde olaylar

Viyana'da ortalık karıştı!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gergin saatler yaşandı. 'Şehitlerimizi anmak ve terörü lanetlemek' amacıyla bir yürüyüş gerçekleştiren vatandaşlarımız şehrin merkezinde bulunan batı istasyonu önünde toplanarak parlamento binasına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

"KONVOYA LAF ATILDI" İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Dün yapılan yürüyüşe Pazar günü olması nedeniyle katılım da büyük oldu. 5 binden fazla vatandaşımız ellerinde bayraklar ve terörü lanetleyen dövizlerle Westbahnhof bölgesinden yürüyüşe geçti. Basın açıklamasının yapılacağı parlamento binasına giden konvoy bir anda karıştı. Güzergah üzerindeki bir restorandan konvoya sataşma olduğu söylentisi ile grup restorana yöneldi. Masa ve sandalyeleri dağıtmaya başlayan bir grup göstericiye polis müdahale etti. Takviye güçlerin de olay yerine gelmesiyle kargaşa büyümeden önlendi. Restorana zarar verdikleri iddiası ile gözaltına alınan İki kişi bu sabah serbest bırakıldı.

PARLAMENTO ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR

"Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez. Ne Mutlu Türküm Diyene, Türk-Kürt Kardeştir, PKK Kalleştir." şeklinde sloganlar atan kalabalık Avusturya parlamentosunun önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Şehitlerin isimlerinin tek tek okunması sırasında kalabalık "Burada" diye karşılık verdi. Daha sonra İstiklal Marşını söyleyen vatandaşlarımız sessiz bir şekilde dağıldılar.

BİR GRUP DERNEK BASTI

Gösterinin bitmesinden sonra 40 kişilik bir grup Viyana'nın 15'inci bölgesinde bulunan bir Kürt derneğini bastı. Emniyet güçlerinin barikat kurarak grubun dernek binasını işgali önlendi.

İŞTE PKK'LILARIN TÜRK GÖSTERİCİLERE SALDIRI ANI



Terör örgütü yandaşları, Türklere saldırdı. Saldırıda 15 kişi yaralandı. Bir kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te Türkiye'deki terörü kınamak için gösteri yapmak isteyen Türk vatandaşlarına, bölücü terör örgütü yandaşları taş ve sopalara saldırdı.

Olayda yaralanan 15 kişiden birinin durumunun ciddi olduğu bildiriliyor.

Bastille meydanındaki gösteri öncesinde, terör örgütü yandaşları, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanmaya başlayan Türklere taş ve sopalarla saldırdı.

Olayda yaralanan 15 kişiden durumu ağır olan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Fransız polisi, göstericileri korumak için bölgeyi kordon altına alırken, terör örgütü yandaşlarına da göz yaşartıcı bomba attı.

Olaylar sırasında bölge trafiğe kapatıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)