507 bin KEY alacaklısına müjde

Eksik ve hatalı belgeleri nedeniyle KEY alacaklarını tahsil alamayan KEY sahiplerine müjde

İlan edilen listelerdeki veya 31 Mart 2011 tarihinden önce ilan edilen listelerdeki bilgilerinde hata veya eksiklik tespit edilen 507 bin kişi, hatalı ve eksik bilgilerin düzeltilmesi ve tamamlanması için 31 Aralık 2012 tarihine kadar ilgili kurum ve kuruluşlara başvurması halinde KEY alacaklarını tahsil edebilecek.

Tasfiye Halinde Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, eksik ve hatalı bilgiler nedeniyle KEY ödemesini alamayan 507 bin kişiden 90 bininin eksiklerinin tamamlandığını en kısa sürede Emlak Tasfiyenin listeleri Resmi Gazete’de yayımlamasının ardından ödemelerin yapılacağını bildirdi.


Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanuna değişiklik yapıldı. KEY hesaplarında, ilan edilecek hatasız ve eksiksiz listeler kapsamındaki hak sahiplerinin alacakları, 3’er aylık dönemler baz alınarak nemalandırılacak. İlan edilen listelerdeki veya 31 Mart 2011 tarihinden önce ilan edilen listelerdeki bilgilerinde hata veya eksiklik tespit edilenler, hatalı ve eksik bilgilerin düzeltilmesi ve tamamlanması için 31 Aralık 2012 tarihine kadar ilgili kurum ve kuruluşlara yazılı olarak başvuracak.

Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanuna değişiklik yapıldı. Hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşlarca hazırlanarak Bankaya ve 31 Mart 2011 tarihinden sonra Banka tarafından ilan edilmek üzere Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketini’ne (EGYO) gönderilen listelerde yer alan kişilerden bilgileri eksiksiz olan hak sahipleri ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları veya kurum sicil numaraları bulunmayan hak sahipleri, ayrı listeler halinde EGYO tarafından Resmi Gazete’de ilan edilecek.

YAZILI BAŞVURU

İlan edilen listelerdeki veya 31 Mart 2011 tarihinden önce ilan edilen listelerdeki bilgilerinde hata veya eksiklik tespit edilenler, hatalı ve eksik bilgilerin düzeltilmesi ve tamamlanması için 31 Aralık 2012 tarihine kadar ilgili kurum ve kuruluşlara yazılı olarak başvuracak. Bu süre geçirildikten sonra yapılan talepler ilgili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmayacak.

Yapılan başvurular üzerine veya resen ilgili kurum ve kuruluşlarca düzeltilen ve tamamlanan bilgiler, en son 31 Aralık 2013 tarihine kadar olmak üzere üçer aylık dönemler itibarıyla Bankaya gönderilecek. Düzeltilen ve tamamlanan bilgiler dışında yeni hak sahibi bildirimi yapılmayacak. Banka tarafından, söz konusu bildirimlerden hatasız ve eksiksiz olanlara göre hazırlanan listeler, üçer aylık dönemler itibarıyla 30 Haziran 2014 tarihine kadar EGYO’ya gönderilecek. Söz konusu listeler, hak sahipliğinin tespitinde ve ödemede esas alınmak üzere, iptal ve düzeltme listeleri olarak 30 Eylül 2014 tarihine kadar EGYO tarafından Resmi Gazete’de ilan edilecek.

90 BİN KİŞİNİN EKSİK BİLGİLERİ GİDERİLDİ

Tasfiye Halinde Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın ANKA’ya yaptığı açıklamada, eksik ve hatalı bilgiler nedeniyle KEY ödemesini alamayan 507 bin kişi olduğunu belirterek, ödemelerini alamayan bu kişilerin eksiklerini gidermek için yeni bir fırsat yaratıldığını kaydetti.

Sayın, ödemelerini alamayan bu kişilerden 90 bininin bilgi eksiklilerinin giderildiğini, listelerin hazır hale getirildiğini söyleyerek, Emlak Tasfiye’nin en kısa sürede bu listeyi Resmi Gazete’de yayımlayacağını bildirdi. Listenin yapılmasının ardından ödemelerin Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağını dile getirdi.

TALEP EDİLMEYEN ALACAKLAR HAZİNE’YE İRAD KAYDEDİLECEK

İlan edilecek hatasız ve eksiksiz listeler kapsamındaki hak sahiplerinin alacakları üçer aylık dönemler baz alınarak nemalandırılacak. Hata ve eksiklikler giderilerek düzenlenen listelerin ilan tarihlerinden itibaren 5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilecek

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)