77 kişiyi öldürdü ama "cezai ehliyeti yok"


Norveç'te 22 Haziran'da 77 kişinin öldüğü saldırıların zanlısı Behring Breivik'in akıl sağlığıyla ilgili raporda, Breivik'in saldırılardan sorumlu tutulamayacağı belirtildi.

Raporla ilgili yapılan basın toplantısında konuşan savcı Svein Holden, davada görev yapan psikiyatrların, Anders Behring Breivik hakkında "cezai ehliyeti yoktur" kararı verdiğini açıkladı.

Breivik'in "kendi hezeyanlı dünyasında yaşayan bir paranoyak şizofren" olduğu sonucuna varıldığını dile getiren Holden, 22 Haziran'daki eylemleri de bilinçli gerçekleştirmediğini söyledi.

Bu durumda, 77 kişiyi öldüren Norveçli aşırı sağcı Breivik, büyük ihtimalle müebbet hapis cezasına çarptırılmayacak, ancak bir psikiyatri hastanesine yatırılacak. Yetkililerin bildirdiğine göre, Breivik'in tedavisi ömür boyu sürebilir.

243 sayfalık rapor, Norveç Adli Tıp Heyeti'nin yapacağı bir panelde yeniden ele alınacak. Heyetin ek bilgiler talep etme ve kendi görüşlerini rapora ekleme hakkı bulunuyor.

Norveçli aşırı sağcı ile ilgili son kararı, genellikle uzmanların tavsiyelerini izleyen mahkeme verecek. 16 Nisan 2012'de başlayacak mahkemenin 10 hafta sürmesi bekleniyor.

UTOYA SALDIRISINDAN SONRA ÇEKİLEN İLK GÖRÜNTÜLER

NORVEÇLİ CANİ BREİVİK İLK KEZ MAHKEMEDE

YÜZEREK KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

NORVEÇLİ CANİNİN YOUTUBE'A KOYDUĞU VİDEO

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)