AB’den gelen 3 TIR AKP’li vekillere gitti

Avrupa Birliği ülkelerinden gelen 3 TIR dolusu yardımın, Van’daki kriz merkezine haber verilmeden Van AKP Milletvekili Gülşah Orhan’a gönderildiği öğrenildi. AB yetkililerinin uygulamadan duydukları rahatsızlığı ilgililere ilettikleri ifade edildi.
Aydınlık muhabirinin edindiği bilgilere göre, Van depremi için gönderilen yardımlar AKP milletvekilleri tarafından yönlendiriliyor. Yardımlar milletvekillerinin talepleri doğrultusunda dağıtılıyor. Bu konuda şikayetler artarken daha vahim bir durum ortaya çıktı. Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından Van depremi için gönderilen çadır ve diğer yardımların dağıtımının denetlenmesi için Van ve Erzurum’da inceleme yapan Ankara’daki AB ofisi elemanları, bazı yardımların doğru bir şekilde dağtılmadığını belirledi.
AB ofisi elemanlarının tespitlerine göre olay şöyle gerçekleşti; ABülkelerinden gelen yardımlar kargo uçaklarıyla Erzurum’a geliyor ve orada depolanıyor. Burada yardım gönderen ülkelerin diplomatları tarafından Türk yetkililere teslim ediyor. Teslim alınan yardımlar TIR ‘lara yüklenerek Van Valiliği’ne ve Van’daki kriz merkezine bildiriliyor. Hangi plakalı araçta ne olduğu, şoförün adı soyadı ve telefon numarası kayda alınıyor.
Ancak geçtiğimiz günlerde AB ülkelerinden gelşen yardımları taşıyan 3 TIR kriz merkezine bildirilmeden direkt olarak AKP milletvekili Gülşah Orhan’a yönlendiriliyor ve yardımlar Orhan’ın istediği yere gönderiliyor. AB görevlileri bu durumu tespit ederek yetkililkeri uyardı.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)