Akman’dan içi boş ifade


Almanya’daki Deniz Feneri e.V. yolsuzluğunun Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturmada tutuklanan ve 102 gün sonra serbest bırakılan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın üç savcıya verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Buna göre, Akman’a “Deniz Feneri e.V’nin parasını nerelerde, hangi amaçlarla kullandınız” diye soran savcılar, şüphelilerin dernek parasıyla Limpaş sitelerini aldığını tespit etti. Savcılar, derneğin parasının şirketlere aktarıldığını, sermaye artışlarında, yönetim kurulu ödemelerinde hatta şirketlere ait araçların cezalarının ödenmesinde kullanıldığını belirterek, yanıt istedi. Akman isebirçok soruyu “bilgim yok” diyerek geçiştirdi. Akman’ın 7 Temmuz’da savcılara verdiği ifadeye Cumhuriyet ulaştı. Akman’a yöneltilen suçlamalar ve Akman’ın yanıtsız bıraktığı sorular şöyle:

Deniz Feneri e.V’nin gayri resmi muhasebe kaydına göre size doğrudan ya da kurye veya birbiriniz aracılığıyla para teslim edildiği gibi şirketlerinizde bu paranın kullanıldığı, şirketlerin bazı sermaye/sermaye artışlarının, yönetim kurulu ödemelerinizin, şirketlerinize ait araçların cezalarının dahi dernek parasıyla karşılandığı kayıtlıdır. Bu kayıtlar için ne dersiniz?

Almanya’da Mehmet Gürhan’da hem derneğin hem de şirketlerin gayri resmi muhasebe kayıtlarının çıktıları bulunmuş olup, bu çıktılar (e.V’nin muhasebecisi) Firdevsi Ermiş tarafından teslim edilen harddisk’te mevcut muhasebe kayıtları ile aynıdır. Yine Mehmet Gürhan’ın el yazması notunda geminin Deniz Feneri e.V. parası ile alındığını, Yimpaş hisselerinin dernek parası ile alındığını gösteren kayıt vardır. Güvenilir bir kişi olduğunu söylediğiniz ve en son 9.000 Avro ücretle Avrupa temsilcisi yaparak güveninizi gösterdiğiniz Mehmet Gürhan’da bulunan bu belgeler için nasıl açıklama yaparsınız?

Deniz Feneri e.V. parasıyla mahsuplaşmayı nasıl ve ne zaman yapıyordunuz? Deniz Feneri e.V. ile mahsuplaşma yaptığınıza göre iade edilen paranın Deniz Feneri e.V’nin banka hesabına yatması gerekirken hesaplarda böyle bir kayıt bulunmamaktadır. Mahsuplaşma kâğıt üzerinde mi yapılmaktadır? Kâğıt üzerinde yapılmış mahsuplaşma gerçek bir mahsuplaşma mı?

Deniz Feneri’nin parasını hangi amaçlarla kullandınız?

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)