AKP Selimiye Kışlası ve Kuleli Askeri Lisesi’ni satıyor

Hükümet imar planı yetkisi alarak Kuleli Askeri Lisesi, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı, sirkeci Postanesi ve Selimiye Kışlası gibi paha biçilemeyecek birçok yapıyı satmaya hazırlanıyor.

Hükümet imar planı yetkisi alarak, kamuya ait, atıl arsaları ve tarihi binaları ekonomiye kazandırmak için çalışıyor. Proje ile İstanbul’da Boğaz’a nazır birçok kamu binası kiralama ve satış yöntemi ile elden çıkarılacak.
Emlak Rotası’nın haberine göre Boğaz’a nazır kamu binalarının bir bölümü, imar planı değişiklikleriyle otele dönüştürülecek ya da restore edilerek turizm amaçlı kullanılabilecek. Kent merkezlerindeki arsalar ise imar planlarında yapılacak düzenleme ile ticaret merkezi, alışveriş merkezi ya da toplu konut alanı olarak yeniden düzenlenecek.
Turgut Özal’ın özelleştirme politikalarını açıkladığı dönemlerde “Satarım”, “Sattırmam” tartışmaları çok popülerdi. Ancak, tüm o tartışmalar çok gerilerde kaldı. Artık, kamuya ait işletmelerin, taşınmazların satışı muhalefetle karşılanmıyor.
Son olarak, Maliye Bakanlığı’nın Hazine’nin arazi ve binalarının üzerindeki imar yetkisini alarak, otel, iş merkezi veya toplu konut alanı olarak düzenlemesiyle Boğaz’daki birçok bina satılabilir hale geliyor. Kararla birlikte Hazine’ye ait tüm kamu binalarını alıp satmaya yetkili kılınan Maliye Bakanlığı’nın geniş bir emlak portföyü oluştu. Uygulama başladığında bakanlık hastanelerden okullara, üniversitelerden tersanelere kadar birçok binayı satabilecek. Satışa çıkması muhtemel tarihi binalar arasında Kuleli Askeri Lisesi, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı, sirkeci Postanesi gibi paha biçilemeyecek yapılar da var.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)