'AKP'liler kontrollerini kaybetti'

Cihaner: 'Partimize karşı aklın almayacağı bir saldırı, psikolojik hareket yürütülmekte...'

CHP Denizli İl Başkanlığı’nın düzenlediği Cumhuriyet Yemeği’ne CHP Denizli milletvekilleri Adnan Keskin ve İlhan Cihaner, İl Başkanı Himmet Yavaş ve partililer katıldı. Yemekte, eski il başkanlarına CHP’ye verdiği hizmetlerden dolayı plaket verilmesinin ardından CHP Milletvekili İlhan Cihaner, bir konuşma yaptı. Partisine karşı bir saldırı kampanyasının yürütüldüğünü söyleyen Cihaner, CHP’nin güçlü bir parti olduğunu belirtti. Cihaner, şunları söyledi:

"CHP çok daha zor koşullarda bu ülkeyi esenliğe kavuşturmasını bilmiştir. İnanın, aynı görevini yine başarıyla yerine getirecektir. Ülkemizi aydınlığa, demokrasiye ulaştıracaktır. Partimize karşı aklın almayacağı bir saldırı, psikolojik hareket yürütülmekte. İktidar CHP’ye, CHP’nin kurucularına akıl almaz iftiralarla saldırmakta. Ben önceleri başbakan ve AKP’lilerin yalnızca kontrollerini kaybettiklerini zannediyordum. Ama geldiğimiz noktada önce vicdanlarını, şimdi de akıllarını kaybetmiş gibi saldırıyorlar. Deprem mağdurlarına biber gazı, joplarla saldıracak kadar acımasızlaştılar. Bugünlerde de oklarını Cumhuriyet’in kurucularına çevirmiş durumdalar. CHP’nin kurumsal olarak sorumlu olmadığı bir takım olaylardan dolayı CHP ve kurucularını suçlamaya kadar işi vardırdılar. Geçmişlerindeki ırkçı yaklaşımları, katliamların üstünü örtmeye çalışıyorlar."

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ise Türkiye’nin bir ırk, din cumhuriyeti olmadığını ifade ederek, "Cumhuriyetimizi kuranlarımız için etnik yapısının, inanç dokusunun hiçbir önemi yoktur. Bir insanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, onun Cumhuriyet nezninde itibar görmesi için yeterlidir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bilinç devletidir" diye konuştu.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)