Ali Demir, "Kopyayı ispatlarsanız istifaya hazırım"

ÖSYM Başkanı Ali Demir, kurumun 36 yıldır sözlü talimatla yönetildiğinin altını çizerek, "Bana kopyayı somut verilerle ispatlarsanız istifaya hazırım" dedi.

MEB, YÖK ve ÖSYM bütçelerinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ÖSYM Başkanı Ali Demir kurumuna ilişkin eleştirileri yanıtladı. 2010 yılı Eylül ayında göreve geldiğini hatırlatan Demir, ÖSYM'nin 36 yıldır "Belli bir yönetmelikle ve sözlü talimatlarla yönetildiğini" söyledi. Kendisinin göreve gelmesiyle ÖSYM'nin yeni bir yasaya kavuştuğunu vurgulayan Demir, sınavlardaki kopya iddialarına ilişkin suçlamalara ilişkin şunları söyledi:
"Ben göreve geldiğimde soru hazırlama birimi internete bağıydı. Bilgi işlem birimindeki hareketler denetlenemiyordu. Bu iki birimi kırmızı bölge ilan etik. Soru hazırlama birimini internete kapattık. Fotokopi dahil tüm hareketleri kontrol eder hale geldik. Bu sayede çok rahat bir şekilde söylüyorum ki tüm söylentilerin aksine ÖSYM artık çok daha güvenli bir hal almıştır."

"Çoklu kopya girişimleri bitti"

Göreve geldiği günden itibaren sınav güvenliğinin en üst düzeye çıkarıldığını vurgulayan Demir, "Sınav güvenliği için bir dizi tedbir uyguladık. Bu kapsamda sınav binalarına giriş çıkışları kontrol altına aldık. Salonlara kamera sistemi getirdik. Her adaya farklı soru kitapçığı uygulaması başladı. Bu sayede ikili, çoklu kopya girişimleri bitti" dedi.

Demir şunları söyledi:
"Tüm iddia ve suçlamalara karşı 2011 yılında 40 sınavda 5 milyon 780 adaydan hiçbirine haksız kazanım sağlanmamıştır. Bundan sonra da sağlanmayacaktır. Ben bilim adamıyım. Benim göreve geldiğim süre içinde bir adaya dahi kopyayı somut verilerle ispatlarsanız istifaya hazırım."


ANKA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)