Altemur Kılıç yazdı:"Hasan vakası"

Başbakan Erdoğan’ı savunacağım doğrusu hiç aklıma gelemezdi... Ona birçok konularda vuralım, ama hakkını da verelim. KCK operasyonları konusunda çok haklı; BDP’lilerle, KCK ve PKK ile deniz otobüsü olayında ve sonrasında “suçüstü” yakalandılar. Aralarındaki organik bağlar ortaya çıktı, iplerin kimin elinde olduğu kanıtlandı. Ama buna rağmen malum Kürt muhipleri, KCK’nın aslında kent PKK’sı olduğunu bildikleri halde anlamazlıktan geliyorlar.
Bunların başında Kandil yaranından bölücülerin “Hasan Abisi” Hasan Cemal var. KCK operasyonlarından dolayı Erdoğan’a çatmaya devam ediyor. Başbakanın “O arkadaşların KCK konusunda kendilerini gözden geçirmeleri lazım” sözlerinden alınmış. Son yazısını Venedik’te ünlü Harry’s Bar’da yazarken son olanların farkında mı? Öyle ya hariçteki bir barda viski yudumlarken “hariçten gazel okumak” kolay. Futbol meraklısı Hasan ofsaytta kaldı.

***

Rahmetli Yavuz Gökmen’in eski bir yazısını hatırladım... “Hariçten gazel okumak yasaktır” diyordu sevgili Yavuz ve Bedri Rahmi’nin rahmetli Turan Güneş’e dokundurmasını hatırlatmıştı; “Herifçioğlu Sen Mişel’de koyuvermiş sakalı..” Yukarıya aldığım beyit, rahmetli Turan Güneş’ten ziyade bu tür aydın tipini hedefler. Bu aynen bugünkü PKK yanlısı tatlı su aydınlarına denk düşüyor...
Evet Hasan Efendi Venedik’te barda oturmuş son olanlardan haberi yokmuş gibi, KCK hakkında ahkâm kesiyor ve Başbakan’ı operasyon yaptırdı diye suçluyor... Aslında KCK’nın ne olduğunu çok iyi bilir de kabul etmek işine gelmez!

***

Hasan Cemal tipik bir psikolojik vakadır. Cemal Paşa gibi değerli bir Türk Paşasının torunu olduğu halde biyolojide “mutasyon” denen genetik arızaya uğramış çürük bir imalat ıskartası gibidir ve asi “Ödip” dede kompleksiyle maluldür.
Hasan, “Kandil” yaranı Karayılan’ın yoldaşı ve tabii Apo dostudur. PKK’nın cinayetlerine rağmen Türk şehitleri için tek kelime yazmaz ve bu sorunda bölücülerin “Büyük Kürdistan” emellerinden şimdilik söz etmez ama belli ki bu olguya da taraftardır.

***

Hasan, Erdoğan’a son seslenişinde; Kürt sorunundan söz edilirken Kürtler, Apo ve PKK konusunda kullanılan tabirlerden kendisine göre Öcalan’dan bebek katili, Karayılan’dan terörist başı, PKK’nın başına kanlı terör örgütü diye eklenmesinden şikayetçi...
Ve bakın bu şikayetini kendi öz dedesi Cemal Paşa’nın onuru pahasına nasıl ifade ediyor... Dedesi rahmetli Cemal Paşa, Osmanlı’nın Suriye Genel Valisi iken oradaki başkaldırıyı bastırmıştı. Bundan dolayı da uzun süre orada “Kan içici Cemal Paşa” diye anılmış ve Hasan’a göre bu tabiri kullanmayanlar cezalandırılmış. Yani Apo’ya bebek katili vs.. demek bunun gibi bir şey. Eğer bir insan dedesi hakkındaki yakışıksız bir tabiri benimsiyorsa buna kompleks denmez de ne denir. Böyle bir kişilik kendi ordusunun evine kolaylıkla bomba da atar.

***

Herifçioğlu Venedik barından böyle yazıyor... Der ki “Barışa giden yolu kısaltmak için öncelikle parmakları tetikten çekmek lazım. PKK, sivilleri hedef alan terör eylemlerine, silahlı saldırılarına bir an önce son vermeli ateşkes ilan etmelidir. Başka çare yok...” Emirlerin olur Hasanaki!
Ama önce sen Harry’s Bar’dan çık, ayakların suya ersin. Başka ne çareler olduğunu da gerçek vatanseverlere bırak...

Altemur Kılıç
Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)