Arınç: “PKK ile yine görüşülür”

Arınç, komisyonda MHP’li üye ile tartıştı, MİT’in PKK ile yine görüşebileceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede muhalefetin elinde somut bir önerinin bulunmadığını iddia etti. Diyarbakır’da bir kez miting yapmakla bölgede siyaset yapılamayacağını söyleyen Arınç, muhalefetin Oslo’da gerçekleşen MİT-PKK görüşmeleriyle ilgili tavrını da eleştirdi. Arınç, gerekli görülürse bu görüşmelerin sürdürüleceğini söyledi.
Arınç, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
HALKEVLERİ DERNEK STATÜSÜNDEN ÇIKTI
Aylardır tartışılan konu komisyon görüşmelerinde karara bağlandı. CHP ile AK Parti’yi bir kez daha karşı karşı getirecek karar gereği Halkevleri, bütçesinin bir bölümünü kamu yararına kullanmadığı gerekçesiyle dernek statüsünden çıkarıldı.
KILIÇDAROĞLU’NA ECEVİT’İ HATIRLATTI VAN’A DAVET ETTİ

Cumhuriyet Bayramı gösterilerinin neden iptal edildiğinin sorulduğunu dile getiren Arınç, Bülent Ecevit döneminde 17 Ağustos depremi nedeniyle tüm kutlamaların iptal edildiğini hatırlattı. O dönemde kimsenin Ecevit’i Cumhuriyet düşmanı ilan etmediğini söyleyen Arınç, Kılıçdaroğlu’nun bu gerçeği bilmesine rağmen maksatlı olarak konulu çarpıttığını iddia etti. Arınç, CHP liderinin Cumhuriyet kutlamalarında Bağdat caddesi yerine Van’a gitmesi gerektiğini söyledi.
“MUHALEFET ÇÖZÜM İSTEMİYOR”
Muhalefetten terörle ilgili çözüm önerilerini istemediklerini belirten Arınç, terörle mücadele konusunda; Kılıçdaroğlu’nun hükümetin istifasını, Bahçeli’nin ise bölgede yeniden OHAL ilan edilmesini istediğini hatırlattı. Çözüm noktasında somut bir öneri getirmediğini anlatan Arınç, bölgede AK Parti ve BDP’nin bulunduğunu bunun dışında kalan siyasi partilerinde bölgede siyaset yapması gerektiğini söyledi.
MİT-PKK GÖRÜŞMESİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, Oslo’daki görüşme iddiaları ile ilgili soruları da yanıtladı. Arınç, görüşmenin eleştirilmediğini aksine gizli tutulduğu için tartışıldığını anlatarak, muhalefetin tavrını eleştirdi. Erdoğan’a yönelik sert eleştiriler olmasına rağmen kimsenin konunun Meclis’te araştırılmasını istemediğini söyleyen Arınç, hükümet hakkında da gensoru verilmediğini ifade etti.
MİT Kanunu çerçevesinde yapılan görüşmelerle ilgili bilgi verilemeyeceğini söyleyen Arınç, bu görüşmelerin gerekli görüldüğü zaman yapılabileceğini ifade etti. Arınç şöyle konuştu:

“PKK terör örgütü ve uzantıları ile etkili mücadele edilebilmesinin yolu, önceden gerekli istihbaratın elde edilmesi ile mümkündür. Bu manada gerekli sonuca gidilebilmesi için terör örgütü ile gerektiğinde görüşülebilir. Geçmişte de yapıldığı gibi. Gizli servisler terör örgütleri ile mücadele edebilmek için bu yöntemi kullanmışlardır. 2937 sayılı Kanun, teşkilatın her türlü belge ve bilgisinin ifşasını suç olarak düzenlemiştir. Bundan sonra da elbette gerekirse MİT bu görüşmeleri yapacaktır.’
MHP’Lİ ÜYE İLE TARTIŞTI
Arınç, komisyon görüşmeleri sırasında MHP’li üye Günal ile tartıştı. MHP Milletvemili Günal’ın MİK-PKK görüşmesiyle ilgili eleştirilerine karşı çıkan Arınç, “eğer partiniz sizin gibi düşünseydi hükümet hakkında gensoru verirdi” diye konuştu.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)