Arınç, 'Varsa bir babayiğit aklından geçirsin'

BURSA’nın Gemlik İlçesi’nde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmam Hatip liselerinin kuruluşunun 60’ıncı yılına yaklaşıldığını belirterek, bu okullarının Türkiye’de bir altın neslin ortaya çıkmasını sağladığını görüşünü savundu. Arınç, İmam hatip liselerinin, hangi isimle devam ederse etsin Türkiye’de varlığını muhafaza edeceğini söyledi.

Arınç, Bursa programının son gününde Gemlik İlçesi’ne geçerek Merkez Solaksubaşı Çarşı Camii’nde Cuma namazı kıldı ve Ali Rıza Bayraktaroğlu’nun cenaze namazına katıldı.
Daha sonra Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçen Arınç burada öğrenci ve öğretmenlerle yemek yedi.

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okulun spor salonu açılış törenine katılan Arınç terör konusuna değindi. Terörü bir sonuç olarak gördüğünü ve buna yol açan nedenleri bildiğini kaydeden Bülent Arınç, bu sebepler yok edilirse terörle mücadelede başarılı olunacağını söyledi.

DOĞUBEYAZIT ÖRNEĞİ

2004 yılında TBMM Başkanıyken, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde yetişen ve İstanbul’da tekstil işiyle uğraşan İbrahim Yassıboğa’nın yaptıracağı ilkokulun temel atma törenine daveti üzerine Ağrı’ya gittiği belirten Arınç şu örneği verdi:
"Helikopterle Doğubeyazıt’a geçtim. İshak Paşa Sarayı’nın karşısında biz temel atıyoruz. Yanımızda valimiz ve protokol var. Tribün hazırlanmış protokol orda. Protokole karşı kürsü var ama, Doğubeyazıt’ın o fakir o yoksul vatandaşları, yani halk arkada. Şimdi herkes konuştu içime dert oldu. Yani bu insanlar ne hissederler diye. ’Biz halkız bize sırtlarını dönüyorlar’ diye. İnanın kimseyle paylaşmadım ama içime dert oldu. Yani biz bunlar için bu okulu yapıyoruz. Biz bu halk için buraya geldik. Onların çocukları güzel bir okulda okusun diye. Onların fikri, zikri düşüncesi, etnik kökeni, mezhebi beni hiç ilgilendirmiyor ama, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşları benim milletim benim bin yıldır kardeş olduğum insanlar. Bu çok sembolik gibi bir şey de olsa içime düşen kurt sebebiyle bana sıra geldiği zaman aldım kürsüyü halkın tarafına döndüm. Protokol arkamda kaldı. Ne oldu biliyor musunuz. Orada belki bin kişiye yakın insan vardı. Hepsi alkışlamaya ve zılgıt çekmeye başladı. Bu şunu gösteriyor; bizim devlet olarak halka bakış açımız bir yanlışlık içinde. Onları dışlamadan, onlara ikinci sınıf vatandaş olduğunu hissettirmeden, onlarla aramızda sanki husumet varmış gibi intiba bırakmadan onlara dönmemiz, onların elini tutmamız, onlarla kucaklaşmalıyız. Onu hissettiğim için yaptım. Demek ki doğru yapmışım millet bundan çok memnun oldu."

Arınç bu konuşmayı yaparken de protokole sırtını dönerek, arkasında bulunan öğrenci ve öğretmenlere hitap etti.

’İMAM HATİPLER VARLIĞINI MUHAFAZA EDECEK’

Arınç, imam hatip liselerinin kuruluşunun 60 yılına yaklaştığını ve bu okulların mecburiyetten dolayı açıldığını belirterek şunları anlattı:
"Çok şükür bugün Türkiye’de sayısı yüzlerle ifade edilecek imam hatip liselerimiz var. İlahiyat fakülteleri, ilahiyat meslek yüksek okulları ve diğer birimlerimiz var. Bu okullardan altın bir nesil çıktı ortaya. Bu altın nesil, memleketine milletine bağlı, vatanına bayrağına bağlı, inancına saygılı, bin yıl bizi ayakta tutan medeniyetimize sevdalı bir nesil ortaya çıktı. Bir tek şey söyleyeceğim. İmam hatip lisesi hangi isimle devam ederse etsin, Türkiye’de varlığını muhafaza edecek ve on binlerce öğrenciyi Türkiye’nin geleceğine hazırlayacak. Türkiye’nin en prestijli en itibarlı okullarından biri olacak. 74 milyon insan çocuklarını eğitim için bu okulları bir tehlike olarak, bir yanlışlık yeri olarak görmeyecek. Allah’ın izniyle Türk eğitimin yüz akı olarak görecek ve bu okullara itibar edecekler."

Arınç, konuşmasının ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe ile birlikte salonun açılışını yaptı. Açılış töreninden sonra Arınç, Altepe ile voleybol oynadı.

"VARSA BİR BABAYİĞİT DARBE YAPMAYI AKLINDAN GEÇİRSİN"

Bursa’nin Gemlik İlçesi’nde partisinin kongresine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. CHP ve MHP’nin, hükümet ve Bakan Beşir Atalay hakkında gensoru verdiğini ve bugün TBMM’de görüşüldüğünü söyleyen Arınç, kendisinin Bursa’da olduğu için oy kullanmak için vekaletini bakan arkadaşı Bekir Bozdağ’a verdiği belirtti.
Halkın AK Parti’ye büyük bir teveccüh gösterdiğini söyleyen Arınç, "Halk ilkeli, kararlı, cesur siyasetçi istiyor. Biz böyleyiz, kim ne derse desin kimseden korkmadık, çekinmedik. Milletten aldığımız emaneti korkumuzdan ortada bırakıp kaçmadık. Allah’tan korktuk gerisinden korkmadık" dedi.

AK Parti’nin de korkup, kaçıp gitmesi, yıkılması, hükümeti bırakıp kaçması için çok şeyler yapıldığını söyleyen Arınç, şöyle devam etti:
"Ama millet bize inandı. 27 Nisan muhtırasını hatırlarsınız. Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Ben Meclis Başkanıyım. Meclis’i topladım içeride 361 kişi var. 367 kepazeliği diye bir şey çıkardılar. Anayasa Mahkemesi de bunu kabul etti. Biz cumhurbaşkanını seçemedik. Aynı gün akşam, ’Böyle bir cumhurbaşkanına izin vermeyiz’ anlamında bir bildiri yayınladılar. Bu bir kırılma noktasıydı. Geçmiş hükümetler ve başbakanlar gibi ’Acaba AK Parti de nesi var nesi yok toplayıp gidecek mi, yoksa bunun karşılığını millete güvenerek verebilecek miydi?’ 27 Nisan bildirisi saat 23.15, 28 Nisan sabah saat 09.00 Türkiye Hükümeti adına bir açıklama; ’Otur oturduğun yerde. Sen benim emrimde bir memursun. Ben nasıl cumhurbaşkanı seçeceğimi bilirim. Anayasa’da yazılı olanın dışında bana bir şey dayatamazsın. Anayasaya uygun cumhurbaşkanını seçmek benim görevimdir. Benim işime karışma kendi işine bak. Fazla da lafa gerek yok’

Size mealen anlattığım bu bildiriye karşılık geldi. Millet bunu sevdi, AK Parti’ye alacağından da fazlasını verdi yüzde 50 oy aldık. Demokrat Parti Genel Başkanı, Bursa’ya geldi. Bin kişi ile miting yaptı. Ama sözlerine bakarsanız yüzde 52’yi garantilemişler. Maşallah hemen başbakanlığa hazır. Gerdeğe girecek damat gibi maşallah artık on binde beş mi aldı hatırımda kalmadı."

AK Parti olarak ayrımcılığı kaldırdıklarını, insan hakları ihlallerine son verdiklerini ve demokrasi düşmanlarının yargı önüne çıkmasını sağladıklarını kaydeden Arınç, "Darbecileri koruyan hükümleri kaldırdık. Şimdi 12 Eylülcüler, 28 Şubatçılar yargı önünde hesap vermeye hazırlanıyor. Bundan sonra varsa bir babayiğit darbe yapmayı aklından geçirsin bakalım. Varsa aklını kaçırmış 3- 5 kişi cuntacılık yapsın bakalım. Geçti o günler bu ülkede demokrasi var" dedi.

Kongrede büyük ilgiyle karşılanan Arınç’a, Gemlik Belediye Başkan Vekili AK Parti’li Refik Yılmaz, çini vazo armağan etti. Arınç da Kurşunlu Beldesi’nden otostop yaparak kongreye gelen delege 60 yaşındaki Sabahat Kurtul’a çiçek verdi.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)