Arslan Tekin yazdı:"PKK’nın peşinden giden Müslümanlar!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PKK’lılardan bahsederken son zamanlarda “Zerdüşt dinine inananlar” diyor...
BDP/PKK’dan cevap gecikmiyor. Parti yöneticilerinden Gülten Kışanak: “Zerdüşlük de dahil bütün dinlere saygılıyız” sözüyle Müslümanlığa mesafe koyuyor ve zımnen Zerdüştlüğü kabul ediyor!
İnternette de bazı fotoğraflar dolaşıyor: PKK’lılar Zerdüşlük ibadetinde...
PKK’lıların dinle alâkaları yok. Bu kesin... Eski PKK’lılarla zamanında konuşmuştum ve özellikle “din” meselesini sormuştum. Dinsiz olurlar ama “Dine saygılıyız” diyebilirler. Saygılı da değiller. Mağara seminerlerinde, Müslümanlığa karşı söylemediklerini bırakmıyorlar, üstelik açık açık alay ediyorlar.
Onun için G. Kışanak’ın “Bütün dinlere saygılıyız” sözü havada kalıyor.
Öcalan’ın “peygamber”, ilân edildiğini okumayanınız, duymayanınız yoktur. Onunla birlikte yola çıktığı arkadaşı Ali Haydar Kaytan, dağda söylemiştir.
A. Öcalan’ın kitapları meydanda... İnterneti dolaşsanız, din hakkında söylediği sözlerle karşılaşırsınız.
PKK’lılarda aslında Zerdüştlüğün yeri ayrı... Çünkü “tarih” yazmak için “din” gerek... PKK, bir “millet” ortaya çıkarmanın telâşıyla olmadık argümanlar kullanmıştır. PKK’lıların inandıkları eski dinleri Zerdüştlükmüş.
Bu argümanların hepsini bir kitap çürütüyor:
“Kürdoloji Yalanları” (D. Ahsen Batur, Selenge Yayınları.)
Son yılların olay kitabı “Kürdoloji Yalanları” nda “Zerdüştlük” ayrı bir yer tutar.
PKK zihniyetine göre Zerdüşt bir Kürt peygamberdir. Zerdüşt’ün kitabı Avesta, Medcedir ve Medler de “Kürtler”in atalarıdır! Bazı bölücü zihniyetteki Zazalara göre ise Avesta Zaza dilindedir.
İranlıların iddiası; Avesta Pehlevîcenin orta Pers diliyle yazılmıştır.
D. Ahsen Batur, “Kürdoloji Yalanları” nda, Zerdüştlük hakkında bilgi veren üç önemli kaynaktan bahseder:
M. B. Meytarçiyan (Pogrebayniye obryadı Zoroastriytsyev), Birûnî (El-Asâru’l-Baqıye), Tolstoy (Drevniye Harezm).
Meytarçiyan, Zerdüştlik hakkında bütün literatürü tarayarak Rusça eserini ortaya koymuştur. Meytarçiyan’ın kaynaklarından biri de ünlü Türk bilgini Birûnî’dir. Birûnî, “Maziden Kalanlar” adıyla yine Ahsen Batur’un Türkçeye kazandırdığı eserinde Zerdüştlük hakkında ayrıntılı bilgi vermiştir. (El-Asâru’l-Baqıye, çok ağır bir Arapçayla yazılmıştır. Ahsen Batur didine didine bu ağır dilin üstesinden gelmiştir.)
Zerdüşt’ün yaşayıp yaşamadığı dahi belli değildir. Yaşadığını iddia edenler doğum ve ölüm tarihlerini şöyle verirler:
473M.Ö. 630-553; 628-551 ve 618-541. Bazı kaynaklar çok daha eskiye giderek M.Ö. 1700-1500 yılları arasında yaşadığını belirtirler.
Zerdüşt’ün vatanı ve Avesta’nın ortaya çıkışı konusunda iki teori vardır: Med teorisi ve Doğu teorisi. Med teorisine göre, Zerdüşt’ün vatanı Ardaks vadisidir. Ardaks, Amuderya’nın bir kolu olan Uzboy’dur.
Doğu teorisine göre Zerdüşt Batı İran’da ve Med Mag kabileleri arasında ortaya çıkmıştır.
Birûnî, Maziden Kalanlar’da, Zerdüşt’ün dininin Harranlı Sâbiilerin dinine yakın olduğunu yazmaktadır.
Büyük Türk Bilgini Birûnî (973-1051), Zerdüşt hakkında efsaneleri ve işittiklerini anlatmıştır.

***

Zerdüşt’ün peygamber olup olmadığını, neyi getirip getirmediğini şu anda tartışmak abestir. Ortada böyle bir inanç varsa, ki var; hâlen İran’da 35 bin dolayında Zerdüşt’ün olduğu söylenir.
Müslümanlık zuhur ettikten sonra, ehl-i kitap (Yahudilik ve Hristiyanlık) dışında bir inanç sistemiyle alışverişten bahsedilemez. Semavî dinler için de kayıt vardır: Ekmel din Müslümanlıktır. Türkiye’de Zerdüştlüğü kabul etmek, bir başka inanç sistemine girmektir ki, Müslümanlıkta bunun adı ve müeyyidesi vardır!
PKK istediği kadar kendisine tarih yazmak için din icat edebilir veya eski dinleri gün yüzüne çıkartabilir. Gerek de yok aslında... Onlar için A. Öcalan kendisini tanrılaştırmıştır. İşte din size! Açın kitaplarını okuyun ama başkalarının inancına karışmayın.
Yine de Zerdüştlüğü öğrenmek istiyorsanız, önce “Kürdoloji Yalanlar”ını ve Birûnî’nin “Mazide Kalanlar”ını okuyun, sonra kendinize bir çekidüzen verin, yoksa boşluğa düşersiniz.
Ey PKK’nın peşinden giden Müslümanlar! Nereye saptığınızı biliyor musunuz?!

Arslan Tekin
Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)