Aynı anda 2 bin öğrenci yararlanıyor


Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi olma özelliği taşıyan Bilgisayar Merkezi'nden (BİLMER), günlük 4 bin 500 öğrenci hizmet alıyor.

BİLMER, akademisyen ve öğrencileri en son bilişim teknolojisi ile buluşturuyor. Günlük 4 bin 500 öğrencinin yararlandığı merkezde aynı anda 2 bin öğrenci hizmet alabiliyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, ''Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi konumundaki BİLMER, 100 kilometrekarelik fiberoptik ağ ile kaplanmış durumda. Aynı anda 2 bin öğrenciye internet hizmeti verebilecek bir konuma sahibiz. 2 bin 500 metrekarelik alan üzerindeki binada hizmet veren merkezin, bilişim ve internet altyapısına büyük önem verdik. İnternet erişim hızını 8 katına kadar çıkardık'' dedi.

GÜNLÜĞÜ 1 TL
Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi'nin SÜ yerleşkesi içerisinde yer aldığını ve öğrencilerin uğrak yeri olduğunu vurgulayan Okudan, ''Günde 4 bin 500 öğrenci merkezden faydalanıyor. Günlük 1 TL karşılığında öğrencilerimiz, son derece uygun koşullarda bilişim teknolojisinden sınırsız yararlanıyor. Merkeze 5 adet teknoloji sınıfı olarak adlandırılan derslik kurduk. Toplam 184 adet teknik kapasitesi yüksek HP masaüstü bilgisayarımız mevcut. Bunları öğrencilerimizi bilişim teknolojisi ile buluşturma adına düzenlediğimiz eğitim ve kurslar için kullanıyoruz. Ayrıca alt salonumuzda 502 adet SUN, 62 adet HP masaüstü bilgisayar bulunmaktadır. Orta katımızda 800 adet HP bilgisayar Win2003 Acti ve Directory düzeni içerisinde çalışıp, her bir bilgisayarın kayıtları, üzerindeki loglarda tutulmaktadır'' dedi.

2003 YILINDAN BERİ HİZMET VERİYOR
SÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdi ise 3 kattan oluşan BİLMER'in 2003 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirterek, ilk başlangıçta online aynı anda 2 bin öğrencinin sınavını yapmak üzere tasarlandığını, sonraki süreçte buranın öğrencilerin sınırsız bir şekilde kullanabileceği genel bir laboratuvar haline getirdiklerini söyledi.

Merkez'de öğrencilerin genel çalışmalarının yanı sıra mesleki anlamda arzu etikleri lisanlı programlarını da kurarak projelerini yapmalarına yardımcı olduklarını anımsatan Erdi, şöyle konuştu:

''Öğrenciler her türlü araştırmalarını, ödevlerini sessiz ve güvenilir bir ortamda yapabiliyor. Öğrencilerimizin yararlanmak istedikleri özel amaçlı yazılımlar da talepleri doğrultusunda hizmetlerine sunuluyor. Gün içerisinde ortalama 4 bin 500 öğrencinin faydalandığı BİLMER, hafta sonları da dahil olmak üzere her gün 09.00–21.00 saatlerinde günde 12 saat hizmet vermektedir. BİLMER'de baskı merkezimiz, nitelikli ve akılı sınıflarımız bulunuyor. Bu şekliyle merkezimiz Türkiye'de benzeri olmayan bir alan olarak gurur duyduğumuz bir yerimiz. Burada kurslar açıyoruz, sertifika programları düzenliyoruz ve herhangi bir bölüme değil bütün öğrencilerimize ve halkımıza açık bir alanımız. Dışarıdan da gelen vatandaşlarımız bu hizmetimizden yararlanabiliyor.''

NTV

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)