Bağış: Onu münasip bir yerine koy


Egemen Bağış, Hollandalı sağcı parlamenter Barry Madlener'e böyle bağırdı: "Onu münasip bir yerine koy"..

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türk düşmanı, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener arasında karikatür krizi yaşandı

HOLLANDALI SAĞCI LİDERE ÖYLE BİR SESLENDİ Kİ
Brüksel'de 67. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısına katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türk düşmanı, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlenerarasında karikatür krizi yaşandı.




Hollandallı parlementerin Bağış'a vermek istediği o karikatür

Türkiye'deki medya özgürlüğünü eleştiren Madlener, sözü karikatüristlere getirerek, karikatüristlerin dahi mahkeme ve hapse girme korkusuyla karikatür çizdiklerini söyledi. Madlener daha sonra, Bakan Bağış'a bir karikatür hediye edeceğini belirterek, Türkiye'de bir mizah dergisinde yayınlanan, İslamiyet ve müslümanlara hakeret ederek 'Allah Yok, Din Yalan' yazısıyla tartışmalara yol açan, çerçeveli bir karikatürü alarak Bağış'a vermek için yerinden ayrıldı.

MÜNASİP YERİNE KOY
Bu arada ortamın gerilmesi üzerine KPK Eşbaşkanı Aziz Demirkan, ayağa kalkarak, Madlener'in Bağış'a ulaşmasını engelledi. Madlener bunun üzerine müslümanları aşağılamayı hedef alan karikatürü Demirkan'a uzattı. Bu sırada Bakan Bağış, Demirkan'a seslenerek, "Aziz Bey, almayın, almayın" talimatını verdi. Bunun üzerine Demirkan karikatürü yere koyarken, Bakan Bağış da, Madlener'e İngilizce olarak, "Onu münasip bir yerine koy" diye seslendi.

"CÜSSESİ YETMEZ"
Daha sonra olaya açıklık getirmek için söz alan Demirkan, Madlener'in daha önceki KPK toplantısı teknik olduğu için içeri giremediğini ancak dün, bugünkü toplantıya Bakan Bağış'la kavga etmek için geleceğini söylediğini aktardı. Bunun üzerine Bakan Bağış, mikrofondan yüksek sesle, "Cüssesi yetmez" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında gerçekleştirilen AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ilk oturumunda da Bakan Bağış ile Hollandalı parlamenter Madlener arasında yine tartışma yaşanmıştı.

Ensonhaber
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)