Bahçeli, AKP iktidarı teröre karşı acz içinde...

MHP lideri Devlet Bahçeli, genel merkezde partililerle bayramlaştı. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bahçeli, bayramı çok sayıda şehidin hüznüyle kutladıklarını belirten Bahçeli, hükümetin terör yaklaşımını eleştirdi ve sonuç verecek tedbir alınmasını istedi.

“Ankara’ya AKP’nin abisi gelmiş”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partinin genel merkez binasının kabul salonunda partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmada Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın yanı sıra pek çok partili katıldı. Bayramlaşmaya partilerini bazılara çocukları ile birlikte geldi. 2 çocuk ise Bahçeliye kitap etti. Kitaplardan biri MHP Geziantep Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın’ın ’Atatürk’ün Milli Dış Siyaseti’, diğeri ise Dr. Tahsin Ünal’ın ’Atatürk ve Milli Mücadele’isimli kitapları. Bayramlaşmanın ardından konuşma yapan Devlet Bahçeli, kanuşmasına Van’da meydana gelen depremde ve terör olaylarında yaşamını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başladı. İki bayram arasında terör faaliyetlerinin arttığını belirten Bahçeli, iktidarın terörle mücadelede kesin sonuçlar verecek tedbirler alması gerektiğini ve alacağı her kararın arkasında Türk milletinin olacağını bir kez daha vurguladı.

İmralı’yı ziyaret etmeli
Bahçeli, Mesud Barzani’nin Ankara gelişine Grup Gündoğarken’in ’Ankara Abim Gelmiş’şarklısıyla gönderme yaptı. Bahçeli hükümetin Irak yönetimi varken Kuzey Irak yönetimini muhatap almasını eleştirdi. Barzani’nin kendisinin de ifade ettiği gibi Ankara’ya arabuluculuk için geldiğini belirten Bahçeli, “Barzani, Dış İşleri Bakanı, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüştü. İmralı’yı da ziyaret etmesi gerekir” dedi. Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelede karalılığını ABD’ye göstermesi gerektiğini de ifade etti. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Bülent Arınç’ın tutuklu milletvekilleri ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine “Bülent Arınç Beyin bu duyarlılığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde de genel kabul gören bir duyarlılıktır” diye cevap verdi. Bedelli askerlik konusunda daha önce yapılan açıklamalaının olduğunu belirten Bahçeli, “Netleşmiş bir açıklama yok. Görüşlerimizi geçmişte ifade ettik. Genelkurmay ile hükümet arasında, genelkurmayında personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak bir uzlaşma sağlanmalıdır. Sonuç ne olursa olsun şehitlerin arttığı bir dönemde millet vicdanı zedelenmemelidir.” dedi. N.Ç. davasında yargıçların verdiği kararla ilgili olarak da “Yargı mensupları da kamu vicdanını rahatsız eden konularda dikkatli olmalıdır. karadan dönmek de bir fazilewt ve erdemdir” diye konuştu.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)