Bahçeli'den 'vicdani ret'e sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin vicdani ret ile ilgili hazırlık yapmasını, "yakışıksız, densiz bir teklif" olarak nitelendirerek, böyle bir teklifi MHP'nin külleyin reddedeceği söyledi. Bahçeli partisinin grup toplantısında Van depremi, Suriye ili ilişkiler ve bedelli askerlikle ilgili de değerlendirmeler yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin vicdani ret ile ilgili hazırlık yapmasını, "yakışıksız, densiz bir teklif" olarak nitelendirdi.

MHP lideri Bahçeli partisinin Meclis grubu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli hükümetin vicdani retle ilgili düzenlemesini şöyle değerlendirdi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniter yapı, milli devlet, toprak bütünlüğünü koruma yolunda, halkın terörle mücadelesini sürdürdüğü bir ortamda, Türkiye'nin komşu ülkelerinde, ateşle o toplulukların sınandığı, Türkiye'ye her an bir belanın akabileceği ortamda bir Bakanın vicdani ret konusunu gündeme getirmesi kadar yakışıksız, densiz bir teklif söz konusu olamaz."

Bahçeli, böyle bir teklifi MHP'nin külleyin reddedeceğini belirterek, "Anlaşılıyor ki milletin siyasi intizarı vicdanında da ret dönemine giriliyor demektir" dedi.


Van depremi

"AKP'nin makyajı aktı"

MHP lideri Bahçeli konuşmasının büyük bölümünü Van depremine ayırdı. Van'daki deprem afetinin AKP'nin başarısızlığı ve yetersizliğini bir kez daha tescil ettiğini söyleyen Bahçeli, özellikle ikinci Van depreminin affedilmez ihmal ve aymazlıklar neticesinde can yaktığını söyledi. Felaketin başından beri yanlış teşhisler, isabetsiz yorumlar, enkaz üzerinde yapılan siyasi gösteriler, kafa karışıklıkları, siyasal propaganda arayışlarının depremin faturasını ağırlaştırdığını söyleyen Bahçeli , "AKP Van ile Erciş arasında erimiş ve makyajı akmıştır" dedi.

"Bakan Atalay günahlarını nasıl affettirecek?"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın arama kurtarma ekiplerinin kendi potansiyelimizi görmek amacıyla bekletildiği yönündeki sözlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Şimdi bu bakan ömrü boyunca bu utancı nasıl taşıyacaktır? Milli birliğimizin yıkılması ve dağılması yönündeki koordinasyon görevini etkili bir şekilde üstlenen bu şahıs, deprem yıkımından sonraki günahlarını nasıl affettirecektir?" diye sordu.

AKP hükümeti tarafından Van depreminin siyasi bir malzemeye dönüştürüldüğünü söyleyen Bahçeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın "Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Van ve Erciş en güvenilir bölgedir. Az hasarlı binalara girilebilir" yönündeki açıklamasını da "öngörüsüzlüğün, riskleri fark edemeyen bir şuursuzluğun bastırılamayan misalidir" sözleriyle eleştirdi. Bahçeli, "Açıktır ki, özellikle ikinci Van depremi bir cinayettir ve bunun faili de hiç şüpheniz olmasın ki Adalet ve Kalkınma Partisi'dir" dedi.

"Van'ı açık hava tiyatrosuna çevirdiler"

Hükümet üyesi bakanların ekranların karşısında dizilerek Van'ı açık hava tiyatrosuna çevirdiklerini savunan Bahçeli, yıkılan otellerle ilgili oturabilir raporu verenleri arayan Başbakan Erdoğan'a, "Eğer asıl sorumluyu görmek isterse, en yakınında bulunan boy aynasına bakması yeterli olacaktır" diye seslendi. Bahçeli, "Madem Başbakan Erdoğan müsebbiplerin yakasından tutmaya bu kadar meraklı ve görünürde isteklidir; o zaman hemen harekete geçip kendi bakanlarından ve Van Valisinden işe koyulmasına herhangi bir mani olmayacaktır" dedi.


"One minute'den, one man şovuna"

Hükümetin Van'ın sorunlarını çözmek için açıkladığı paketi yeterli görmeyen Bahçeli, "One minute'den sonra, gösterime 'one man şovu' sokulmuş; AKP'li bakanlar, kamu görevlileri vatandaşımıza el uzatılması gerekirken, AKP'nin yıkıntıların altında kalan inandırıcılığını kurtarmaya soyunmuşlardır. Bu manzara siyasi ilkelliğin ve izansızlığın zirve noktasıdır. Utanmasızlığın eseri, çatırdayan AKP kalıntısının yerlere serilen saygınlığıdır. Başbakan Erdoğan'ın çalımı, süslü sözleri ve kibri gerçek niyet ve duruşunu gizlemeyecek kadar zedelenmiş ve çürümüştür" dedi.



Suriye

Bahçeli Ortadoğu'daki gelişmeleri ve Suriye'de yaşanan son olayları da değerlendirdi.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin kusursuz bir şekilde işlediğini söyleyen Bahçeli, şimdi de sıranın Suriye'ye geldiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın kimi dost ya da kardeş olarak ilan ettiyse sırtından hançerleyerek Batılı çevrelerin taşeronu ve yüklenicisi gibi davrandığını ileri süren Bahçeli, "Başbakan'a yaklaşan, dokunan ve dostu olan kim varsa bir zaman sonra sonu gelmiş ve koltuğundan düşmüştür" dedi.

AKP hükümetinin Libya'ya yaptığı gibi Suriyeli muhalifleri de yönlendirerek bu ülkenin içişlerine karıştığını ve yanan ateşi körüklediğini kaydeden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanının Batı sözcülüğüne soyunması Türk bayrağına göz dikilmesine ve el uzatılmasına yol açmıştır. Bayrağımızın yakılması, gururumuzun çiğnenmesi, milletimizin hakir görülmesi AKP'nin meselesi değilse bile, bizim en asli ve öncelikli konumuzdur ve bunun vebali de Başbakan'ın omuzlarında olacaktır" dedi.


Bedelli Askerlik

Bahçeli hükümetin bedelli askerlik hazırlığıyla ilgili de yapıcı ve iyi niyetli bir yol izleyeceklerini, pozitif bir tutum takınacaklarını belirterek, "Türk milletinin vicdanını sızlatmayan, şehit ailelerimizi incitmeyen, gazilerimizi üzmeyen, TSK'yla diyalog içinde askerlik hizmetlerinin ihtiyaçlarını gözeten ama artan bedelli beklentilerini de ihmal etmeyen bir yaklaşımla bedelli konusu çözülmeli ve ülke gündeminden çıkarılmalıdır" dedi. Bahçeli ayrıca TSK'nın personel rejiminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)