Başkentte eğitime destek, bu yıl 80 milyon liraya ulaştı


Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankaralıların, bu yıl "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında yaptığı yardımların 80 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankaralıların, bu yıl "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında yaptığı yardımların 80 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Yüksel, 2003’ten bu yana elde edilen tutarın 380 milyon lira olduğunu belirterek, bu yıl sağlanan desteğin büyüklüğüne vurgu yaptı.

Valilikte, Ankara’daki 3 okula "güneş enerji sistemi" bağışında bulunan Teknogis Teknoloji Yönetimi ve Danışmanlık Şirketi ile protokol imzalamak için tören düzenlendi.

Vali Yüksel burada yaptığı konuşmada, eğitime yapılan katkının hangi tutarda olduğunun önem taşımadığını, elinde bir tuğlayla gelenin büyük kıymet taşıdığını ifade ederek, firmaya teşekkür etti.

Firmanın, Çankaya Balgat Endüstri Meslek Lisesi, Mamak Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Yenimahalle Zeynep Salih Alp Kız Meslek Lisesi’ne "güneş enerji sistemi" kuracağını kaydeden Yüksel, yapılan bağışın, okullarda enerji verimliliğini gündeme getirmesi açısından da önem taşıdığını söyledi.

Bugün dünyanın en önemli sorunlarının başında, küresel ısınma ve buna bağlı olarak suların yönetimi ve enerji verimliliğinin geldiğini anlatan Yüksel, Türkiye’nin bu konuda henüz işin başında olduğunu, gençlerde bilincin yaratılmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Yüksel, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında Ankaralıların sağladığı desteğin bu yıl 80 milyon liraya ulaştığını belirterek, Ankaralıların topyekun harekete geçtiğini ifade etti.

-Hayırseverden okul sözü...-
Teknogis Teknoloji Yönetimi ve Danışmanlık Ltd. Şirketi Genel Müdürü Mustafa Atilla da burada yaptığı konuşmada, bir okul sözü verdi. Atilla, küçük bir firma olduklarını ancak bir okul bağışı için bütçelerini 1-2 yıl içinde denkleştireceklerini belirterek, okulu, vefat eden annesi adına yapmak istediğini söyledi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da Ankara’daki 1600 okul içinde 3 okulun güneş enerjisine kavuşmasının, sağlayacağı enerji tasarrufundan çok, konunun okullarda tartışılır hale gelmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Ankara’da hayırseverlerin eğitime desteğinin büyük bir hızla arttığını ifade eden Aydoğan da 27 projeyle sağlanan 80 milyon liralık yardımın önemine vurgu yaptı ve daha 10 projenin de sırada beklediğini bildirdi.

Aydoğan, eğitime böyle bir katkının Türkiye’ye özgü olduğunu ifade ederek, geçtiğimiz günlerde Sicilya’dan gelen bir yetkilinin Türkiye’deki durumu algılamakta zorlandığını, kendi bölgesinde 1930’da okul yaptıran bir tek kişi bulunduğunu ve bunun da hala büyük bir saygıyla anıldığını anlattığını aktardı. Hayırseverlere teşekkür eden Aydoğan, katkıların artarak devamını beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Firmaya ayrıca daha önce yaptıkları 61 okula akıllı tahta yardımı için de şükran plaketi sunuldu.

Milliyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)