BDP-DTK el ele Kuzey Irak’a gitti


Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk ile BDP eş başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, kukla devleti ziyarete gitti.
Konferans için fikir alışverişi…
DTK ve BDP’liler, sözde devletin reisi Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşecek. Kürtler arası birlik konferansının en önemli gündem olduğu belirtiliyor.
DTK ve BDP
peşmergeyi
ziyarete gitti
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk ile BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, sözde Federal Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette bulundu. Alınan bilgilere göre DTK ve BDP eşbaşkanları, Kurban Bayramı vesilesiyle Van’a yaptıkları ziyaretin ardından önce İstanbul’a, oradan önceki gece saat 23.00’te uçağa binerek Irak’ın kuzeyine hareket etti. DTK ve BDP heyetlerinin bu ziyareti, peşmerge reisi Mesut Barzani’nin Ankara ziyaretinden sonrasına denk gelmesi “Türkiye’de neden konuşmadılar” sorusunu gündeme getirdi. Eşbaşkanların, Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve diğer Kürt yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)