Bedava Kablosuz Ağ Veren Belediye!

Bedava kablosuz internet, akıllı çöp toplama sistemi, cepten okunabilen tarih bilgisi ve daha fazlası artık Türkiye'deMerak edilenleri bu videoda izleyebilirsiniz.

Avea ve Eyüp Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak alanında dünyanın en kapsamlı "Akıllı Belediye" projesini hayata geçirdi.
Eyüp Belediyesi sınırları içerisinde hayata geçirilecek proje ile birlikte 350 bin kişiye ulaşan Eyüp sakinlerinin yaşam kalitesi artırılırken belediye çalışanlarının verimliliği de yükseltilecek.

Avea CEO'su Erkan Akdemir ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda, projenin detaylarını almanın yanı sıra, Avea'nın gelecek planlarını da öğrendik.

Akıllı Belediye Projesi pilot çalışma adımları
Ücretsiz İnternet Erişimi
Rami Parkı'nda 42 Megabit'e varan 3G bağlantısı kurularak parkta ADSL altyapısına gerek duyulmadan 3G üzerinden internet internet erişimi sağlandı.
Parklarda Güvenlik Kameraları
3G destekli cep telefonlarına indirilecek uygulama ile ailelere çocuklarını uzaktan izleme imkanının yanı sıra parkın doluluk durumunu eş zamanlı görme imkanı sunuluyor.
Pilot uygulama kapsamında Rami Parkı'na kurulan kameralar, bu amaç doğrultusunda 7x24 eş zamanlı görüntü sağlıyor. Kesintisiz güç kaynağına bağlanan kameralar, ADSL altyapısı olmayan noktalarda dahi elektrikler kesildiğinde bile çalışır durumda olacak.

Çöp Toplama Hizmetinin Optimizasyonu
Çöp toplama araçları ve çöp konteynırlarına yerleştirilen takip sistemi ile çöplerin zamanında toplanıp toplanmadığı, çöp kamyon ve konteynırlarının hangi lokasyonlarda ne kadar süre ile kaldığı gibi istatistiki veriler elde edilecek.
Elde edilen bu bilgiler ise belediyelerin daha sağlıklı planlamalar yaparak hizmetlerin daha verimli hale getirilmesini sağlayacak.
QR Code ile Tarihi Alan Bilgilendirmesi
Pilot uygulama kapsamında ilk etapta Eyüp İlçesi'nin en önemli tarihi ve turistik alanları olarak kabul edilen Eyüp Sultan Türbesi, Eyüp Sultan Camii, Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi, Cülus Yolu, Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'un kabirlerinin bilgileri uygulanan QR Code (QuickResponse) sisteminde toplandı.
Kurulan bu sistem ile eserlere ilişkin tüm bilgiler hızlı, doğru ve farklı dillerde cep telefonlarına taşındı. Uygulama, eser bilgi tabelalarının maliyet ve bakım masraflarıyla alandan tasarruf sağlanırken içeriklerin de sürekli güncellenebilmesine imkân sağlıyor.
Saha Yönetim Sistemi, Saha Personeli Otomasyonu
Ekiplerin işlerini kolaylaştırmak, zaman ve işgücünden tasarruf etmek üzere planlanan sistem, Eyüp Belediyesi sınırları dahilinde yaşayan vatandaşlarla esnafın şikayet ve gereksinimlerine daha hızlı cevap verebilmesini sağlıyor.
Eyüp Belediyesi Çalışan Güvenliği ve Koordinasyonu
Eyüp Belediyesi sınırları içinde yer alan kamusal alanların temizliğini gerçekleştiren Fen İşleri personelinin saha otomasyonu ve güvenliği için sağlıklı takibin yapılabilmesini sağlıyor.
Yaya saha çalışanları en uygun şekilde görevlendirilirken gezici araçlar ile de koordinasyon halinde görev atamaları yapılabiliyor.
Yeni modüller geliyor
Şu ana kadar saydığımız 6 modüle ek olarak yakın zamanda 9 yeni modül daha hayata geçirilecek. Yeni modüller arasında NFC hizmetleri, mobil ödeme, sorgulama gibi seçenekler olacak.
Detaylı bilgi almak için epey zorlamamıza rağmen Avea yetkilileri, projenin kopyalanması ihtimali nedeni ile rekabet şartlarından dolayı daha fazla bilgi vermediler.

Özel röportajı izleyin!

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)