Bedelli alt sınır yaşı 25 mi oluyor?

Bedelli yaşı 25 olacak
Bedelli askerlik çalışmaları sürerken ortaya atılan yeni bir iddia binlerce genci heyecanlandırdı: Alt sınır 25 olacak.

Bedelli askerlikle ilgili yaş sınırının 25 olacağı öne sürüldü. 01.01.1986 doğumlu ve yukarısının yararlanacağı bedelli askerlik için bankaların da 60 ay vadeli kredi çalışması yaptığı bildirildi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, ilk gündeme geldiğinde sadece 35 yaş üstü yükümlüleri kapsayacağı yönünde beklenti oluşmasına rağmen, yürütülen çalışmada çeşitli alternatifler üzerinde durulduğu, bedelli uygulamasının 25 yaş ve üstünü kapsayacak bir model üzerinde de durulduğu belirtiliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili çalışmaların bayramdan sonra hız kazanacağını belirterek, 35 yaş üstü 200 bin kişinin bedelli askerlik konusunda hak sahibi olduğunu ifade etmişti.

Yılmaz, geçmiş bedelli askerlik uygulamalarından örnekler vererek yükümlü sayısından bedelli uygulamasından yararlananların oranının en fazla yüzde 21 olduğuna dikkat çekmişti. Bedelli askerlik konusunda yürütülen çalışmalarda 25 yaş ve üstünü kapsayan bir uygulamanın, pratikte yararlanan sayısı ile TSK’nın asker ihtiyacı üzerindeki etkilerinin de değerlendirildiği ifade ediliyor.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)