Bedelli’de son dakika düzenlemesi

AKP’nin önergesine göre 31 Aralık 1982’den önce doğanlar bedelli askerlikten yararlanacak. Böylelikle 82 doğumluların tümü bedelli hakkı kazandı
Bedelli askerlikle ilgili yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. AK Parti, TBMM Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamaması üzerine önerisini Genel Kurul’a taşıdı. Öneri üzerinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, bedelli ve dövizle askerlik konusundaki yasa tasarısı ile TBMM Teşkilat Kanunu Teklifinin 48 saat geçmeden gündemin ön sıralarına çekilmesi, MHP’nin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesinin 1 Aralık Perşembe günü görüşülmesini istediklerini söyledi.

Gündeme alındı

Konuşmaların ardından AK Parti’nin grup önerisi kabul edildi ve TBMM Genel Kurulunda, bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren, Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine geçildi. Muhalefet partileri ise görüşmelerde Başbakan Erdoğan’ın daha önceki sözlerini hatırlatarak hükümetin bu konudaki çelişkili tutumunu eleştirdi.

Bu arada AK Parti ‘Bedelli’ askerlikle ilgili yeni bir önerge verdi. Önergeye göre 31 Aralık 1982’den önce doğanlar ‘Bedelli’ askerlikten yararlanacak. Düzenlemede, Resmi Gazete’de yayımlandığı gün baz alınarak, ‘30 yaşından gün alanlar’ ifadesi yer alıyordu. Bu nedenle bedelliden gün farkıyla yararlanamayacak kişiler olacaktı.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)