Bir Günde 600.000 Hack ve Yeni Facebook Sistemi

Bir gün içinde tam 600.000 kere hack'lenen site sizce hangisi olabilir? Cevap içeride...

Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal sitesinde sizin hesabınız varsa, siz de bu hack saldırılarına maruz kalıyor olabilirsiniz. Bir çok farklı yöntem kullanan saldırganların istatistikleri ise korkutucu boyutlarda.

Bir gün içerisinde 600.000 hackleme denemesi olması, sosyal paylaşım devini harekete geçirmiş görünüyor. Sayısal verileri yayınlayan yetkililer, bir gün içerisinde yapılan gönderilerin sadece 4%'ünün spam olduğunu belirttiler. Bu da Facebook'un başarılı çalışması sayesinde ulaşılan bir rakam.

Bununla birlikte Facebook, yeni bir güvenlik sistemini harekete geçirmek düşüncesinde. Sistemin ismi Güvenilen Arkadaşlar (Trusted Friends). Bu sistem için 5 güvendiğiniz arkadaşınızı belirliyorsunuz ve Facebook hesabınıza girerken sorun yaşıyorsanız, onların yardımı ile sorunlarınızı çözüyorsunuz. Sistemin işleyişi hakkında çok net bilgiler olmasa da, tek başına bir tanesinin yetmeyeceği belirtiliyor. Sorun yaşadığınızda Facebook bu arkadaşlarınıza bir kod gönderecek ve bunların birleşimi ile yeniden hesabınıza erişmeniz mümkün olacak. Ama dikkat etmeniz gereken bir şey var: Arkadaşlarınız yeterince güvenilir olabilecekler mi?

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)