Bor katkılı çimento üretimi


Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) tarafından geliştirilen bor katkılı çimento ticarileşiyor.

Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Türkiye'nin bor madeni rezervinin yaklaşık yüzde 70'inin bulunduğu Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretimi için bir tesis kurulacağını bildirdi.

Bor katkılı çimento üretimi projesi hakkında bilgi veren, Mehmet Ali Yıldırım, Emet'te kurulacak fabrikada 200 dolayında nakliyeciye iş imkanı sağlanacağını söyledi. Fabrikada ise yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini belirten Yıldırım, bu işçilerin büyük bölümünün Emet'te yaşayan kişilerden seçileceğini kaydetti.

Yıldırım, ÇED sürecinin tamamlanmasıyla inşaata zaman kaybetmeden başlayacaklarını dile getirerek, ''Artık eskisi gibi çimento fabrikaları çevreye zarar vermiyor. Son teknolojiyle çalışacağız ve çıkacak tozu torba filtreleme sistemiyle engelleyeceğiz'' dedi.

Mehmet Ali Yıldırım, bu işe tek başına soyunduklarını belirtirken, yerli ve yabancı firmalarla ortaklık konusunda görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Devrim Erbil ise söz konusu projeden büyük bir heyecan duyduğunu belirtirken, ''Bir süre Çimsa'ya sanat danışmanlığı yaptım ve bu süreçte çimento ile sanat arasındaki bağlantıyı tespit ettim. Emet'te de mevcut olan sanat merkezini daha da geliştireceğim'' diye konuştu.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)