Büyük dahi Einstein'ın beyni müzede

Büyük dahi Einstein'ın beyninin şu anda bir müzede sergilendiğini biliyor muydunuz?

Dünya üzerinde yaşamış ve kayıtlara geçmiş en zeki insan olan Einstein, öldüğü zaman ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Peki, böyle bir beynin akademik çevreler tarafından rahat bırakılmış olabileceğine ihtimal veriyor musunuz? Cevap: Tabii ki hayır...

Gizmodo'nun çeşitli kaynaklardan derlediği habere göre, 1955'deki ölümünden sonra büyük bir operasyonla çıkarılan beyin ve içerisinde barındırdığı 46 tane düşünme kordonu artık Philadelphia'nın Mütter Müzesinde sergileniyor. Philadelphia'nın çocuk hastanesinde nöropatoloji uzmanı olarak çalışan Lucy Rorke-Adams, College of Physicians of Philadelphia adına elindeki bütün parçaları müzeye bağışladı. Adams beyni 1970 yılında, üzerinde çalışan bir fizik doktoru ile yaptığı araştırmalar sonucunda elinde barındırmayı sürdürebilmişti.

Her ne kadar bazı parçaları yok olmuş olsa da, beynin büyük bir kısmı sağlam olarak otopsinin yapıldığı Princeton Üniversitesinde duruyor. Fizik ve bilim dünyasının üzerinde fazlasıyla çalıştığı beyin, her anlamıyla çok büyük bir önem taşıyor.


Beynin büyük bir kısmı zarar görmemiş durumda

Chip

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)