‘Çanakkale’ye yazık ettiler’


Defalarca görevden alınıp her seferinde yargı kararıyla geri dönen eski Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan’ı önleyemeyen hükümet, çareyi müdürlüğü kapatmakta buldu.


Defalarca görevinden alınmasına karşın yargı kararıyla geri dönen eski Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan’ın artık dönebileceği bir makam kalmadı. Akşan’ın yargı kararıyla dönmesi engellenemeyince Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü kapatıldı.

Akşan’ın 5 kez görevden alınarak yargı yolu ile geri döndüğü Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Bakanlar Kurulu kararı ile kapatıldı. Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nün en verimli bölge müdürlüklerinden biri olduğunu belirterek, müdür gönderilemeyince müdürlüğün kapatıldığını söyledi.

Durmuş, “Orman varlığı yüzde 56 olan Çanakkale kapatılırken orman alanı yüzde 6 olan Kayseri ile binde 18 olan Şanlıurfa’ya bölge müdürlükleri açılıyor. Burada bir mantık hatası var” diye konuştu. Bünyesinde 8 işletme müdürlüğü barındıran Çanakkale Bölge Müdürlüğü kapatılarak, 7 işletme müdürlüğü bulunan Balıkesir Bölge Müdürlüğü’ne bağlandı.

Durmuş, verimli bölgelerin kapatılarak, orman alanı binde 18 olan Şanlıurfa ile yüzde 6 olan Kayseri’ye bölge müdürlüklerinin açılmasının politik tercihler doğrultusunda yapıldığını savundu. Çanakkale Bölge Müdürlüğü’nün, bölge müdürlükleri arasında ilk 7 içinde olduğunu söyleyen Akşan, müdürlüğün 10.5 trilyon kârı olduğunu vurguladı. Akşan, “Müdürlüğün kapatılması ile Çanakkale’ye yazık edildi. Denizli’ye tenzili rütbe ile gönderiliyorum. Tayinimin iptali için dava açtım” dedi.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)