'Canlı bomba' PKK'ya özür diletti!

Bingöl'de 29 Ekim'de gerçekleşen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan intihar saldırısını PKK üstlendi. Hayatını kaybeden aileler ve Kürtlerden özür dileyen örgüt, bombanın kaza sonucu patladığını, asıl hedefin polis karakolu olduğunu açıkladı.

BİNGÖL’de cumartesi günü kentin en merkezi yeri Genç Caddesi’nde Nesibe Belgin ve Mehmet Çibuk’un yaşamını yitirdiği ve 21 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren ve parçalanarak ölen ’canlı bomba’ PKK’lı teröristin, ’Rohani’ kod adlı Nazlı Görer olduğu belirlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yapılacağı stadyumu hedef alan, ancak törenlerin iptal edilmesiyle bu kez Ak Parti il binasına yönelen ’canlı bomba’, kentin alışveriş merkezi Genç Caddesi’ni kana buladı.

Olay yerindeki inceleme ve görgü tanıklarının ifadesine göre, caddenin en kalabalık olduğu saat 13.41’deki olayda, 3 çocuğuyla alışverişe çıkan Nesibe Belgin, ’canlı bomba’ kadın terörist ile göz göze geldi. ’Canlı bomba’, fark edildiğini anlayınca panikle üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmek için hamle yaptı. ’Canlı bomba’nın hemen yakınında bulunan Nesibe Belgin, çocuklarını iterek ölümden kurtardı, ancak kendisi uzaklaşmaya fırsat bulamadı ve kulakları sağır eden patlamada parçalanan ’canlı bomba’ ile olay yerinde yaşamını yitirdi.

Mehmet Çibuk’un can verdiği patlamada yaralanan 21 kişi hastaneye kaldırıldı. Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Nesibe Belgin’in 3 çocuğundan 14 yaşındaki Veysel Belgin’in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü ve durumunun kritik, Hazal ve Ceylan Belgin’in durumlarının daha iyi olduğu belirtildi.

’ROHANİ’ KOD ADLI TERÖRİST YAPTI

Güvenlik güçleri olayın hemen ardından başlatılan soruşturmada, ’canlı bomba’ kadın teröristin PKK’lı ’Rohani’ kod adlı Nazlı Görer olduğunu belirledi. Erzurum nüfusuna kayıtlı olan Nazlı Görer’in örgüt tarafından ’canlı bomba’ olarak görevlendirildiği, eylemden iki gün önce kendisine yardım ve gözcülük yapan bir erkek teröristle Bingöl’e girdiği bilgisine ulaşıldı.

Aldıkları talimat gereği, eylem öncesi hiç kimseyle irtibatta bulunmayan ’canlı bomba’ ve ona yardım eden teröristin, cumartesi sabahı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kana bulamak için stadyuma gittiği, burada törenlerin iptal edildiğini öğrenince bu kez kentin en merkezi yeri Genç Caddesi üzerindeki Ak Parti il binasına yöneldiği, ancak fark edilince binaya giremeden patlayıcıları infilak ettirdiği değerlendirildi. Güvenlik güçleri, ’canlı bomba’ Nazlı Görer’e yardım ve gözcülük yapan, eylemden sonra kaçan teröristi yakalamaya çalışıyor.

İŞTE PKK’LI CANLI BOMBA

Bingöl’de cumartesi günü eylem yapan ’canlı bomba’ terörist 31 yaşındaki Nazlı Görer’in, Erzurum’un Hınıs İlçesi’ne bağlı Alikiri Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Ailsinin yıllar önce Alikiri Köyü’den İzmir’e göç eden ve Bornova’da oturan Nazlı Görer’in 9 yıl önce örgüte katıldığı ortaya çıktı.

Olay Alikiri Köyü’nde üzüntüyle karşılandı. Teröristin akrabası olan Alikiri Köyü Muhtarı Cemal Görer, "Ailesi yıllar önce köyden göç etti. Babası inşaatlarda çalışıyor. Nazlı, yıllar önce kaybolduğunda babası polise fotoğraflarını vererek kızının kaybolduğuna ilişkin başvuruda bulunmuştu" dedi.

PKK YİNE ÖZÜR DİLEDİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fedai eylemlerine ve bu eylemlerde yer alan arkadaşlarımıza büyük anlam biçmekle birlikte bu eylemleri dönem itibarıyla esas almıyoruz. Bingöl’de gerçekleştirilen eylem de bu alanda bulunan güçlerimizin ve eylemi gerçekleştirmek isteyen Ronahi yoldaşımızın inisiyatifi dâhilinde gelişen yerel bir olaydır. HPG olarak sivilleri hedef alan eylemlere ve silah kullanımına kesinlikle karşıyız. Gerçekleşen olayın soruşturması yapılarak sorumluları hakkında gereken yaptırımlara gidilecektir. Yaşanan kaza sonucu yaşamını yitirenlerin ailelerinden ve halkımızdan özür diliyoruz."

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)