CHP’de kongre tarihleri netleşti

CHP’de ilçe kongreleri 31 Mart’ta, il kongreleri 2 Haziran’da başlıyor…
CHP’nin il ve ilçe kongre takvimi belirlendi. Seçim takvimine göre, ilçe kongreleri 31 Mart’ta başlayacak, 13 Mayıs’ta sona erecek. İl kongreleri de 2 Haziran tarihinde başlayacak ve 8 Temmuz tarihinde sona erecek.
CHP’nin il ve ilçe kongre takvimi belirlendi. Takvime göre, ilçe kongreleri 31 Mart, il kongreleri de 2 Haziran’da başlayacak.
CHP Parti Meclisi’nde 34. Olağan Kurultayı’nın 6 ertelenmesinin ardından, Merkez Yürütme Kurulu kongre takvimini belirledi. Buna göre, dün itibariyle (1 Kasım) üyelik adreslerinin adrese dayalı nüfus kayıtlarına göre oluşan Seçmen Kütük bilgilerine dayanarak güncellenmesi işlemi başladı. Üyelik işlemlerinin güncellenmesinin ardından kongre takvimi şöyle işleyecek:
10 Aralık: Muhtarlık esasına göre düzenlenen üye çizelgeleri genel merkez tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilecek.
17 Aralık: Üye çizelgeleri askıya çıkartılacak ve itiraz süresi başlayacak.
24 Aralık: Üye çizelgeleri askıdan indirilecek ve itirazlar sona erecek.
31 Aralık: İlçelerde üye çizelgelerine askı sürecince yapılacak itirazlar ilçe yönetim kurullarınca sonuçlandırılacak.
6-13 Ocak: İtirazcının ve kendisine itiraz edilen üyenin ilçe yönetim kurulu kararına karşı, il yönetim kuruluna itirazı ile ilgili işlem ve değerlendirmeler gerçekleşecek.
21 Ocak: Muhtarlık bölgesi temsilcileri (delege) ve parti içi önseçmen seçimleri başlayacak.
19 Şubat: Muhtarlık bölgesi temsilcileri (delege) ve parti içi önseçmen seçimleri sona erecek.
4-14 Mart: Muhtarlık bölgesi temsilcileri (delege) ve parti içi önseçmen seçimlerine ilişkin yapılacak itirazlar itiraz işlemleri sonuçlandırılacak.
Bu sürecin tamamlanmasının ardından ilçe kongreleri 31 Mart’ta başlayacak, 13 Mayıs’ta sona erecek. İl kongreleri de 2 Haziran tarihinde başlayacak ve 8 Temmuz tarihinde sona erecek.
CHP’nin 34. Olağan Kurultayı ise il kongrelerinin bitirilme tarihine göre tüzük hükümleri uyarınca belirlenip ilan edilecek.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)