CHP'li Acar 'nükleer'i sordu

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, "Türkiye'nin enerji ithalatı faturasını azaltmak amacıyla yerli kaynaklara yönelmesi gerekirken, ithal bir kaynak olan nükleer santrala öncelik vermesi çelişki değil midir" diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı'na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Acar, Bakan Yıldız'dan, şu sorulara yanıt istedi:

"Rüzgar ve güneşten elektrik üretimi konusunda mesafe alınamamasını neye bağlıyorsunuz? Teşvik sisteminde mi sorun vardır? Doğalgaz anlaşmalarının bir etkisi var mıdır?

Doğalgaz anlaşmalarındaki alım garantileri nedeniyle, Türkiye, kendi yerli ve yenilenebilir kaynakları yerine doğalgaz yakarak elektrik üretmeye davam mı edecektir?

Türkiye'nin enerji ithalatını azaltmak için yerli ve yenilenebilir kaynaklara yönelmesi gerekli değil midir? Bu gereklilik için hükümetinizin 10 yıllık iktidarı döneminde, somut bir gelişme sağlayamamasının nedeni nedir?

Türkiye'nin enerji ithalatı faturasını azaltmak amacıyla yerli kaynaklara yönelmesi gerekirken, ithal bir kaynak olan nükleer santrala öncelik vermesi çelişki değil midir?"



ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)