CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanına yüzde 300 zam yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bugün memurlarla ilginç bir sözleşmeye imza attı.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, memurlarına rekor bir artışla toplu iş sözleşmesine imza attı. Geçen yıl 100 TL olan sosyal denge iyileştirme zammı yüzde 300’lük artışla 400 TL’ye yükseldi. Büyükşehir Belediyesi’ndeki kamu çalışanları toplu iş sözleşmesi nedeniyle Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) arasındaki toplu iş sözleşmesi için Belediye Kültür Salonu’nda bir tören düzenledi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, TÜMEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ve çalışanlar katıldı. TÜMBEL-SEN Şube Başkanı İlhan Karakurt, belediye çalışanların yüzünü güldüren bir sözleşme olduğunu belirterek, “ Toplu iş sözleşmesini davullu zurnalı kutlamayı isterdik ama ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör ve deprem nedeniyle sade bir tören yapıyoruz.
Hükümetin fakir fukara edebiyatı yaparak 2012 yılında çalışanlara bütçeden ayırdığı yüzde 3’lük artışla verdiği değer karşısında, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ayırdığı bütçeyle çalışanlarına verdiği değeri bir kez daha anladık. Belediyede sendika değil, çalışanlar kazanmıştır. Bütün çalışanlara hayırlı olsun, Başkanımız Mustafa Akaydın’a teşekkür ediyoruz” dedi.

İŞ BARIŞI SAĞLANDI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise emekten daha kutsal bir şeyin olmadığına dikkat çekerek, “1980 sonrasında emeğe karşı bir saldırı olmuştur. Ama bu saldırı son yıllarda daha da artmıştır. Çalışanları sendikasızlaştırmak üzere bir tavır sergileniyor.
İlk kez geçen sene imzaladığımız toplu sözleşme sonrasında bizi, ‘Yargılanırsınız’ diye çok eleştirenler oldu. Ama bugüne kadar yargılanmadım. Belediye ile kamu personeli arasında imzalanan bu sözleşmeyle çalışanlar arasındaki denge büyük ölçüde sağlanmış oldu. Dolayısıyla iş barışı sağlandı. İmkanlar yeterli olsa daha fazla vermek isterdik. Bu sözleşmeden dolayı mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI 300 TL
Konuşmalardan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile TÜMBEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki 850 kamu personeli ve sözleşmeli personeli kapsamayan 2011-2012 yılı toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sendika Başkanı Karakurt, Başkan Akaydın’a teşükker ederek, “Bu sözleşmeye şapka çıkartılır” dedi.
Belediye çalışanları ise toplu iş sözleşmesi nedeniyle Başkan Akaydın’a teşekkür etti. 15 Eylül 2011-15 Eylül 2012 yılı arasındaki bir yıllık toplu iş sözleşmesi gereğinde geçen yıl 100 TL olan sosyal denge ve iyileştirme parası yüzde 300’lük artışla 400 TL oldu. Ayrıca 657 sayılı devlet memurlarına 01.01.2012 tarihinden itibaren 350 TL’lik net ödeme yapılacak.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)