CHP'nin olay vekili Hüseyin Aygün


Dersim çıkışıyla şimşekleri üzerine çeken Hüseyin Aygün, sessizliğini bozdu...
Dersim katliamı tartışmalarını yeniden Türkiye'nin gündemine oturtan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, sessizliğini CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'a bozdu. Aygün, Zaman gazetesindeki röportajın çarpıtıldığını belirtti. Aygün, Dersim'e yönelik askeri operasyonun sebeplerini açıkladı.

Başbakan'ın devlet adına özür dilemesinden mutlu olduğunu söyleyen Aygün, 'Söylediklerimin bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim. Benim için şaşırtıcı oldu . Daha önce de yaşanmıştı bu tartışmalar ama bugün bu tarışmaların bir sonuca varacağını düşünüyorum' dedi.

Kılıçdaroğlu'yla akraba olduğu iddialarını kesin bir dille yalanlayan Aygün şöyle konuştu; 'Bu iddia, basının uydurduğu onu ve CHP'yi yıpratmaya dönük olarak ortaya atılan bir yalandır. CHP'nin adaylık teklifi benim için sürpriz oldu. Zaman gazetesi söylediklerimi çarpıtarak 10 gün sonra Atatürk'ün ölüm yıldönümünde 10 Kasım tarihinde benim söylemediklerimi söylemişim gibi yayınladı. Ben tüm röportaj boyunca bu katliamın Atatürk'e ve CHP'ye maledilemeyeceğini söyledim ancak röportaj 'Dersim katliamının sorumlusu Atatürk ve CHP'dir" başlığıyla çıktı. Burdan da sağ basına konuşurken daha dikkatli olmak gerektiğini anladım.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)