Cüneyt Arcayürek yazdı:"Değiştikçe Geliştikçe…"

Gerçekten gelişim değişim çağındayız.
AKP sayesinde hızla değişiyor, gelişiyoruz. Bir hafta önce söylediklerini
bir hafta sonra öylesine değiştiriyor, öylesine geliştiriyorlar ki, duyanın okuyanın hayretten ağzı bir karış açık kalıyor.
Gelişimi, değişimi kanıtlayan, hükümet adına açıklamalar yapan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay!

Depremin ilk günleri kıçıyla suya dalan şaşkın ördek gibi ne yapacağını bilemeyenlere özgü uygulamaları hükümet adına; “İlk gün başarısız kaldık” diye açıkladı Beşir Atalay.
Bu açıklamayı Başbakanı da “İlk 24 saatte başarısız olduk” diye doğrulayınca, “Helal olsun adamlara. Bak hatalarını da açıklıyorlar” diyen saftirik yorumlar da yapıldı…
İtirafın üzerinden altı gün geçti geçmedi. Beşir Atalay, dış yardımları kabul etmediği için eleştiri yağmuruyla karşılaşan hükümetin anlamsız kararına, kırk yıl akla gelmeyecek, kuşkusuz tarihe mal olan kılıf uydurdu.
Meğer hükümet başarısız değilmiş. “Öncelikle kendi ‘potansiyelini’ görmek amacıyla dış yardım önerilerini” geri çevirmiş!
***
Değişimin hızla geliştiğinin Atalay’la kısıtlı olduğunu sanmayınız…
Kutlamalar yasaklandı, ama halk sokaklara döküldü. Anıtkabir doldu taştı.
Al yasak kararını başına çal anlamındaki toplumsal kutlama eylemlerine bir kulp takma görevini, iktidar nimetlerinden yararlandığından beri giderek göbeklenen, soldan sağa dönme dolap misali Kültür Bakanı Ertuğrul Günay üstlendi..
İlan buyurdu ki, yasak kararına karşın Cumhuriyet Bayramı’nı “büyük bir sevinç ve coşkuyla kutlamışız!”
“Tebrik düzeyinde, içtenlik düzeyinde her türlü kutlamayı yapmışız” ve ve… okullarda çocuklarımızın 29 Ekim kutlamalarını, ordunun geçit törenlerini…. yani? “Bazı gösterişli törenleri kaldırmışız!” O kadar!
***
19 yıldır İstanbul Belediyesi’ni AKP yönetmiyormuş, sanki üç ay önce yönetimi teslim almışlar gibi, Başkan Kadir Topbaş çıktı ekrana; “Maazzallah” dedi, “Van’daki gibi 7.2’lik bir deprem İstanbul’u vursa yüz binlerce ölüm, yüz binlerce bina yerle bir olur!”
Üstelik, “1 milyon 600 bin bina var İstanbul’da. Bazıları güçlendirilmeli, bazıları yıkılıp yapılmalı” diyor.
Sen, senden önceki Belediye Başkanı RTE, neden bu gerekleri yerine getirmediniz diye soracak olsanız; kuşkunuz olmasın tedbirde kusur ettiler diye 19 yıl önceki yönetimleri suçlayacaklardır.
Böyle gelişmişlerdir.
***
Deprem bölgesine her gün 150 TIR, Van’ı belki uzun süre doyuracak yiyecek, giyecek yardımı ulaştırıyor. Meteoroloji uzmanları TV’lerde kış soğuğunun, karın bastıracağını günlerce önce açıkladılar. Hükümet dışında duymayan kalmadı.
Şükürler olsun; soğuğun, karın geldiği nihayet hükümete ulaştı ki, Beşir Bey dün TV’lerde yardımseverleri “ısıtıcı göndermeye” çağırdı.
Üç kez koruma isteyen kadını boşanmak istediği kocası öldürdü. Üç ay sonra çat kapı. Üç ay önce öldürülen kadının evine koruma polisleri geldi!
Değişimle gelişim yüzsüzlüğe dönüştü.
***
Değişim ve gelişim siyasete de sıçradı..
Baksanıza CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, baktı ki sesli muhalefetten sonuç alamıyor; eleştirilerini Başbakan’a mektupla bildirdi.
Bu örnekler ülkemizdeki değişimin de gelişimin de her alana yayıldığını göstermiyor mu?

Cüneyt Arcayürek
Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)