Daver Darende yazdı:"9’u 5 Geçe"

Aydınlanmanın bilgesi İlhan Selçuk’un 10 Kasım günü sabahı, 9’u 5 geçe, sirenler çalarken, Boğaz’ın ortasındaki sandalda Gazi için ayağa kalkan iki balıkçıyı sözcüklerle resmedişini, “Atatürk Anadolu’da yaşanan destanın adıdır. Mazlum milletlerin esin kaynağı, kurtuluş ateşidir” sözlerini nasıl unutabilirim?

Günümüzde Sevr yandaşları, karşıdevrimciler, bölücüler, Lozan’ı küçümseyenler, emperyalizme karşı yürütülen Kurtuluş Savaşımızın değerini, ne acıdır ki anlayamadılar. Yeni mandacılara ve gençlere Atatürk’ü anlatmak artık çok zor görünüyor. Atatürk’ü iyi anlamalıyız. Atatürkçülük tam bağımsızlık demektir. Atatürkçülük, barış, laiklik, devrimcilik demektir. Yapay Atatürkçülük ve devrim düşmanları hiçbir dönemde Atatürk’ü ve onun ilkelerini benimsemediler.

Ulus devlete ve bütünlüğümüze saldırıların yoğunlaştığı, “Yeni Mandacılar”la gericilerin el ele Atatürk’ü acımasızca aşağılamak için büyük uğraş verdiği bu acılı günlerde bize uygarlık yolunu açan Atatürkçülük ateşini diri tutmak zorundayız.

Türkiye, göz göre göre karanlık bir çıkmazın derinliklerine doğru hızla yol alırken, Atatürk’ün bin bir emek ve özveriyle toplumumuza yerleştirmeye çalıştığı devrimler elden gitmek üzeredir. Onun devrimlerine sahip çıkmalıyız.

Tüm yaşamını Cumhuriyetimize ve onun değerlerine adayan “Büyük Kurtarıcı”mızı artan bir özlem ve saygıyla anıyorum.

“O gün”, ellerimizde birer buket kasımpatı ile Anıtkabir’de buluşalım.

Daver DARENDE
Emekli Diplomat-Yazar
Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)